reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja dziecka

moj tez robi suche kupki ale zauwazylam ze ton uzaleznione jest od jedzonka jak kasze jaglana wcina albo marchewke to sucha jest....a ja mojemu maluchowi pomagalam termometrem tez zdazylo nam sie kiedys zatwardzonko, jak marchewka malego poczestowalam a ona prezciez na stolce dorosle juz jest.....i popwoduje zatwardzonka....ryzowe rzeczy tak samo, polecam suszone sliwki gerbera w słoiczku ...mojemu daje raz na jakis czas ....ale najlepsze efekty daja wlasnorecznie przyzaczone papki z warzyw...wczoraj zrobilam mlodemu kalafiorka ugotowalam potem widelcem roztarlam...wcinal ze hoho.....z brokulami juz sier nie bawilam dzisaj i ze sloika dostal...

reklama
nie z odwodnienia to raczej nie, pije duzo, cemiaczko ok.  Mysle ze to albo ta brzoskwinka albo MOJE zarcie, bo ostatnio sobie troche za bardzo pozwalalam:(mam nadzieje, ze nastepne kupki beda juz dobre.

Myfa ja na razie jeszcze nie daje takiego doroslego jedzonka. Marcel jadl tylko jabluszko, gruszke i wlasnie brzoskwinke. Z obiadowych dan to marchewka, marchrewka zziemniaczkami i zupka jarzynowa.

A dzisiaj tatus zaszalal. Kupil dziecku soczki-jablkowe- ok i jablkowo-ananasowy-po 1 roku:)hehe

Ja powiem Wam ze ostanio nie jem słodyczy (nie jadłam w ogóle przed zajsciem w ciąze), ale co z tego jak waga i tak stoi ::)

kurcze dziś Zuza mi strasznie koncertowała, nawet rączki nie były w stanie jej uspokoić, przez 40 min. Zupełnie nie wiem o co chodziło. Nawet metkę z body jej wyprułam, żeby wyeliminować czynnik zewnętrzny. Teraz padła i śpi od 10 min, ale tak biedulka chlipie przez sen. Siostra zaproponowała, żebym w takich przypadkach dała Zuzi Viburcol - czopek, (bo może to ząbki), ale ja mam jakies zahamowania. Czuję się jakbym jej miała morfinę zapodać.
Któraś z was dawała może te czopki. Ciekawa jestem czy rzeczywiście pomagają dzidziusiom.

Mi sie Asia wydaje że to mogło być po tych brzoskwinkach u nas też kupki już bardziej ścisłe, ja za radą Myfy zrobiłampare dni temu kalafiorek jedną małą różyczkę
ugotowałam, rozgniotłam z łyżeczką masła Ola pluła tym dalej niż widziała ;D heh są dni że jest tylko na cycu wczoraj jej nic nie dałam w ogóle przez te upały mało je
karmienie cycem 3 razy w ciagu dnia co 4-5 godz a do tego herbatki !

a my dzisiaj indyka z warzywkami gerbera wciagnelismy.......
a kalafior podaje sam bez masla, ale oliwa z oliwek jest bardzo zdrowa.....

A moje dziecko dzisiaj odsypia ostatnie upały... dzisiaj za oknem buro i mokro w mieszkaniu kilka stopni mniej niz przez ostatnie dni, to i śpi sie lepiej. Krzys zaliczył własnie 3h snu :)))) ale jaki obudził się radosny.

reklama
Do góry