reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pielęgnacja dziecka

reklama
casia widzę, że już zmieniłaś fotkę w podpisie ale chciała zapytać czy nie bałaś się umieszczać poprzedniej tak odważnej foty w dobie pedofilstwa?? Aż mnie ciary przechodzą jak sobie myślę co ludzie potrafią robić z takimi zdjęciami dzieci brrrrrrr

dzięki, ja zastanawiam sie jaki soczek moge kupic na pierwszy rzut(czy powinien byc jednoskladnikowy?), ale chyba i tak rozrobie go z woda.

Magduska Karolla Aska K :a co do herbatek to podajecie takie typu HIPP? Czy jakiejs innej firmy? i czy rozrabia sie je woda przegotowana czy mineralna?

Dzisiaj podalismy Mateuszowi kilka lyzeczek marchewki. Tak smiesznie sie krzywil, ale jadl(chociaz wygladal jakbysmy mu cytryne dawali a nie te bezplciowa marchewke:)

Magduska mam też zdjęcia gołej Zuzi i tatusia bez koszuli ;D Znajomi zaczeli mi cytować artykuły z Kodeksu karnego jak je zobaczyli. Cóż się nie boję, bo to moja wizja artysty i kocham tą małą dupinkę więc się nią chwalę, ale mam nadzieję, ze nikogo nie zgorszyłam. ::)

Casia fota była piękna ale lepiej nie dawaj na ogolnodostępnym dla wszystkich podpisie po co przeżywać niemiłe chwile a takie sie niestety
zdarzają w dzisiejszych czasach :-[ :(

Mika ja daje Hippa tę co Magduska pisze malinową i mam jeszcze z owoców leśnych pięknie pachną ;) daje wodę przegotowaną ale gotuje mineralną
nie z kranu!

Ja mam hipp, albo bobovita: przestalam juz dawac koperkowa, od czasu do czasu daje rumiankowa, czesciej jablko i melisa. Ale Marcel sie wycfanil i jak poznal smak soczkow to bardzo niechetnie poija herbatki.
    Co do soczkow, proponuje zebys podawala na poczatek jdnoskladnikowe, np jabluszko, a potem jak bedzie wszystko dobrze, a na pewno bedzie:) zacznij inne.
    Jesli chodzi o wode, to kiedys podawlaam mineralke przegotowana oczywiscie, ale mi moja pani pediatra odradzila. powiedziala, ze mam dawac kranowe, tylko dobrze wygotowac. No to gotuje z 5 min i taka daje.
Co do zdjec Casi, hmm, ja tez kocham moja mala dupinke, ale to nie znaczy, ze wszyscy musza ja ogladac, dla siebie mam pelno"golaskowego"Marcelka, ale nie wywoluje tych zdjec, sa tylko w -prywatnym "komputerowym albumie". Dobrze dziewczyny mowia, chodzi tylko o bezpieczenstwo naszych maluzkow.
No i oczywiscie nie jestesmy zgorszone:) ale dla wlasnego dobra, leiej zachowaj takie fotki dla siebie. Niech Zuzia czasem nie cierpi z powodu Twojej "wizji artysty".
No i dawaj wiecej zdjec coreczki, bo jest cudna:)

a ja gotuje ta z kranu, potym co naczytalam sie  o wodach  kranowa przegotowana wychodzi na najlepsza....a herbatki polecam jako pierwsza rumiankowa poniewaz jest najdelikatniejsza,  soczki  - jabłkowy i najlepiej słodkie jabłko nie pamietam czy to gerbera czy hippa a moze bobovity...firma nie ma znaczenia, z marchewka uwazaj bo maluchy  maja zatwardzonka po niej , poza tym rzecza naturalna jest ze maly organizm na nowe jedzonmko moze zareagowac zastojem kupkowym pediatra powiedzial ze do tyg moze nie robic potem juz termometr albo czopus....moj maly jako pierwsza rzezc dostal jabluszko starte i ugotowane... a z soczkow to byl marchewkowy 3 lyzeczki a nastepnego  np 5 i jak na 3 dzien nie bedzie wysypki alni innych alergicznych rzeczy mozna spokojnie  wiecej podawac....
moj maly pije teraz herbatke jablkowa z melisa super sprawa na dobra nocke :-)

moj maly teraz  cycoli tak samo jak wczesniuej  pomimo ze pije  herbatke, soczki, zzupki wcina i deserki..zeby sie mi nie spasl wszytsko w umiarze ;-)

reklama
Do góry