reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pięlegnacja dziecka

Oli w nocy śpi 11-12 godzin, czasem powyżej 12 i do tego w dzień ok. 1,5 godz., chociaż zdarzają mu się krótsze drzemki 30-40min, ale i 3 godzinne też bywają - np. wczoraj, pewnie dlatego, że tatuś był w domu :baffled:, szkoda że tyle nie sypia jak sama z nim jestem ;-)

reklama
Zuzia w nocy śpi średnio 10 gdzin, a w dzień ma dwie drzemki, pierwsza trwa jak w zegarku 40 min. a druga róznie, czasem nawet 1,5 godz.

ja d3 dalej daje ale lekarze tutaj zakecaja tylko do roku, nie wiemdlaczego ale oni tutaj tez zalecaja noemalne mleko od roczku i roznie to wychodzi.....
co do slania to Anula spi niecale 11-12 w nocy i okolo 2 w dzien.
co do leworecznosci to jestem zupelne nemo, ale mnie to nigdy nie przeszkadzalo, ze ktos jest leworeczny i nawet nie wiedzialam, ze na to "sie" zwracalo uwage:-D

Jeszcze raz pytałam pedi. o wit D3-dawać czy nie? No i powiedziała, ze jeżeli wypija 400-500 ml. mleka dzieciowego, zjada co drugi dzień danonka ( nadula zjada 2) to nie dawać. Nie ma potrzeby.

bylismy u lekarza... jestem zazenowana... nikt tam nie slyszal o szczepieniu p/meningokokom... :dull:

....wazymy 12 kilo i mamy wzrostu (brzmi dumnie) 84 cm... :-)

Ja juz witD3 nie podaje od dawna bo tak zalecila pediatra. Tusiek napewno nie wypija 500ml mleka, wiec nie wiem. Podaje natomiast cebionmulti. Pytanie mam odnosnie szczepien na meningokoki, czy ktoras z Was szcepila na to Neis Vac'iem?

bylismy u lekarza... jestem zazenowana... nikt tam nie slyszal o szczepieniu p/meningokokom... :dull:

....wazymy 12 kilo i mamy wzrostu (brzmi dumnie) 84 cm... :-)

sie przejmujesz ;-) u mnie tez nie! pani mi nawet powiedziala, ze nie dostane recepty, bo ona nie slyszala o neisvacu, a w indeksie lekow tego nie ma (sic!)

wazymy 9750g, mierzymy 79cm. btw nie zaszczepili nas, bo po priorixie musi byc 6tyg przerwy, a nie 4 - popieprzylam, wstyd sie przyznac :baffled:

reklama
hmmm.... no to moze bede precyzyjna...

my Krystian, z bozej laski syn Teddy, wazymy ile rzeczono.... ;-)

Do góry