reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

Oli w nocy śpi 11-12 godzin, czasem powyżej 12 i do tego w dzień ok. 1,5 godz., chociaż zdarzają mu się krótsze drzemki 30-40min, ale i 3 godzinne też bywają - np. wczoraj, pewnie dlatego, że tatuś był w domu :baffled:, szkoda że tyle nie sypia jak sama z nim jestem ;-)

reklama
Zuzia w nocy śpi średnio 10 gdzin, a w dzień ma dwie drzemki, pierwsza trwa jak w zegarku 40 min. a druga róznie, czasem nawet 1,5 godz.

ja d3 dalej daje ale lekarze tutaj zakecaja tylko do roku, nie wiemdlaczego ale oni tutaj tez zalecaja noemalne mleko od roczku i roznie to wychodzi.....
co do slania to Anula spi niecale 11-12 w nocy i okolo 2 w dzien.
co do leworecznosci to jestem zupelne nemo, ale mnie to nigdy nie przeszkadzalo, ze ktos jest leworeczny i nawet nie wiedzialam, ze na to "sie" zwracalo uwage:-D

Jeszcze raz pytałam pedi. o wit D3-dawać czy nie? No i powiedziała, ze jeżeli wypija 400-500 ml. mleka dzieciowego, zjada co drugi dzień danonka ( nadula zjada 2) to nie dawać. Nie ma potrzeby.

bylismy u lekarza... jestem zazenowana... nikt tam nie slyszal o szczepieniu p/meningokokom... :dull:

....wazymy 12 kilo i mamy wzrostu (brzmi dumnie) 84 cm... :-)

Ja juz witD3 nie podaje od dawna bo tak zalecila pediatra. Tusiek napewno nie wypija 500ml mleka, wiec nie wiem. Podaje natomiast cebionmulti. Pytanie mam odnosnie szczepien na meningokoki, czy ktoras z Was szcepila na to Neis Vac'iem?

bylismy u lekarza... jestem zazenowana... nikt tam nie slyszal o szczepieniu p/meningokokom... :dull:

....wazymy 12 kilo i mamy wzrostu (brzmi dumnie) 84 cm... :-)

sie przejmujesz ;-) u mnie tez nie! pani mi nawet powiedziala, ze nie dostane recepty, bo ona nie slyszala o neisvacu, a w indeksie lekow tego nie ma (sic!)

wazymy 9750g, mierzymy 79cm. btw nie zaszczepili nas, bo po priorixie musi byc 6tyg przerwy, a nie 4 - popieprzylam, wstyd sie przyznac :baffled:

reklama
hmmm.... no to moze bede precyzyjna...

my Krystian, z bozej laski syn Teddy, wazymy ile rzeczono.... ;-)

Do góry