reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

dziewczyny, co zrobic ze spuchnietym oczkiem u niusia???

nie jest czerwone, nie ropieje, po prostu sobie spuchlo... nie wyglada tez, ze to malego boli...
spuchlo mu w czwartek i myslalam, ze zatarl sobie i za jakies 2 dni przejdzie, ale sie na to nie zanosi...

jedyne co robie, po przemywam sola fizjologiczna, ale moze czyms jeszcze to potraktowac.... a moze leciec z tym do lekarza???

reklama
jak nie ropieje to nie lec do doktora. przemywaj rumiankeim (chyba ze jest uczulony) i solą fizjo . my tez mamy takie oczko. lewe..

Teddy pisze:
moze i cos tam jest faktycznie.... ale ja sie nie boje...
nie z takim syfem sie moje dziecie w zyciu zetknie... i moze by to mialo znaczenie, gdyby mial osiagnac wiek matuzalemowy... ;)

chyba bym oszalala, jakbym tak miala wszystkiego pilnowac... a najlepiej to, nie karmic, nie myc, nie dotykac... ;)

a na tej stronce faktycznie jest kilka pozytecznych informaci, ale i pare bzdur (moim zdaniem)... ot, drewniane zabawki....
jestem pewna, ze lizac lakier do drewna mozna sie badziej rozchorowac niz po tej butelce z plastiku... ;)

tak, ze Lindsay, nie boj sie siodemek, to ponoc szczesliwa liczba... ;)

Teddy ja tam sie nie boję, bo pewnie nie takie siodemki mamy w sobie ;), ale mnie to interesuje i uwazam, ze skoro mozna unikac czegos to czemu nie. zachodu niewiele, wybor jest pomiedzy cyferkami ;D moge Ci podarowac butelkę Nuka :)

Luszka, a ty mu zadaj pytanie jak na tescie, niech odpowie opcja a) tak, b) nie... ;)

uff... no to mnie uspokoilas troche z tym oczkiem... a nie wiesz od czego to sie moze robic???

no ale ciekawe co luszkowy chemik powie na te siodemki... :)

to sie tak robi i juz. nie wszystko jescze u naszych dzieci pracuje jak należy. jeśli bedzie ropiec albo bedziesz widizała ze Krasnal nie lubi tego oka to wtedy do doktora marsz.

tez jestem ciekawa co tam Luszki chemik powie. ja z chemii jestem kompletna klapa ;)

Frida do noska jest super. Sciaga gile z siłą wodospadu, a odgłos przy tym jest jak z Obcego 3 ;D

Kobietki
Więc mój chemik powiedział mi że wiekszośc poilmerów jest niereaktywna czyli nie wchodzi w reakcje. Poza tym większosć rzeczy z których korzystamy jest z poliweglanów a te przedmioty to nie poliwęglany w czystej postaci tylko z domieszkami i najczęściej to te domieszki decydują o właściwościach tych opakowań.
Ufff mam nadzieję że nic nie przekręciłam. ;)

No i jeszcze znalazł coś co może sie przyda:
http://opakowania.com.pl/zagadnienia/zagadnienia.asp?ID=296

Lindsay ja z chemii jestem bardziej niż kompletna klapa ;)

Dobranoc

Nawet do głowy mi nie przyszło, żeby sprawdzać skład butelek. Byłam przekonana, że jak dla dzieci i z atestem, to wszystko ok ::)

reklama
ja tez Małgos, ja tez...
wczoraj gadałam z kolega, ktory zajmuje sie takimi rzeczami i juz wiem ze z 7 dla dziecka nic nie kupie i nic co ma kontakt z zarciem. na szczescie mam wybor. :)

Do góry