reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

Jolik pisze:
Lindsay - to małe wybrzuszenie jednej strony pępka. U Tymusia jest to górne. Powiększa się podczas płaczu. Dotykając je wtedy można wyczuć, że coś tam przepływa. Niektóre przypadki zanikają samoistnie. Innym pomaga naklejony specjalnie plaster. Tymek miał taki naklejony 3 tyg. i chyba za wiele nie pomógł. Zobaczymy jak bedzie dalej. Ostatecznością jest mały zabieg. Mam nadzieję jednak, że zaniknie samoistnie.

Nam sie tez to szykuje. Idziemy w przyszlym tygodniu do chirurga :(

reklama
My na noc ubieramy body z krotkim rekawkiem i pajacyk ( bawełniany). Kiedys ubieralam dwa dlugie rekawy, ale bylo za ciepło. Zasada jest prosta - dzidzia powinna miec jedna warstwe wiecej niz my ubieramy.

Kiedu Wasze Dzieci wyrastały z pieluch? Bo albo ja głupia jestem albno Natalia dziś w nocy wyrosła z dwójek.
Dobrze, że mam koleżankę, która rodzi w styczniu to dostanie resztki :)

I drugie pytanie - jak długo używacie trójek? Nie chcę przepłacać w sklepie pod domem, a już sama nie wiem czy znów mi nie zostaną bez sensu.

Magdusiek... jak to wyrosla???

pieluchy na ogol starczaja na taka wage, jak jest na nich napisane, a rozmiary sie zazebiaja... z Newbornow zrezygnowalismy raptem tydzien temu, ale powiedzmy, ze trzeba bylo 2 tygodnie, bo Krasnal dawno przekroczyl 5 kg... ;)
teraz mamy Dada 3-6 i widze, ze jeszcze troche ponosimy, bo maja luzik...

Teddy, tzn, że jak zapinam mocniej to ma nózki czerwone i tyłek odparzony, a jak luźniej to wychodzi górą. Tak samo było w 1. Nosiła 2 pampersa, przestało go wystarczać, dostała huggisy, które były w domu, a są ciut większe od pampersów, były dobre, ale właśnie przestały być. Teraz założyłam 3 i jest OK, Natalia sie nie wierci jak próbuję zapiąć pieluszkę, nogi wracają do stanu normalnego, a pieluszka kończy się tam gdzie powinna a nie równo z końcem pupy. NIe wiem ile ona waży, idę do przychodni dopiero 12 grudnia. Ciekawa jestem czy jak kupimy dużą paczkę to czy zdąży ją zużyć czy znów odłożę ;D Inna sprawa, że w tych 1 ja ją trochę za długo przetrzymałam.

nie wyobrazam sobie tego...

masz fotke??? bo az ciezko mi uwiezyc... :)

moze to kwestia sposobu zapinania...???
ja wyciagam do gory jak najwiecej i zapinam na dolnej granicy paska... z tylu jest luzik a nic nie przelatuje...

o, w ten sposob...
aaa350vl.jpg

to sa Dada 3-6... a jak widac moje dziecko do miniaturek nie nalezy... ;)

Teddy, zdjęcia nie mam, Kamil zabrał dziś aparat do pracy, ale jak patrzę na zdjęcie Krystianka to u nas nie da rady tyle wyciągnąć. Jak mam tyle z przodu to tyłu brakuje, kończy się równo z końcem pupy, a jak wyciągnę z tyłu, żeby tyłem nie wypływało to z przodu mi nie starcza na zapięcie i wbija się w uda. A 3 ładnie się zapina, z zapasme sporym, w końcu jest do 9 kg ;)

reklama
Magdusiek, też mi się wydaje że 2 powinny być ok. Twoja niunia jak się urodziła 3,5tyg temu ważyła 3500g niechby schudła w szpitalu do 3300g i przez te 3,5tyg przybrała po max 300g/tydzień to teraz nie powinna przekraczać 5000g. Pieluchy 2 są do 6kg.

Iga skończyła 6tyg i na domowej wadze waży ok 5kg i 2 są dobre. Jak spróbowałam 3 to były dużo za duże.

Jeśli pielucha jest dobrze zapięta to powinny wchodzić tylko dwa palce (według położnych). Czyli w miarę ciasno.

Do góry