reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

dziewczyny, czy Waszym maluchom tez sie brudza paznokcie??
no bo obcinam co jakis czas, ale nawet jak sa krociutkie, to tam czarno jakby w ziemi grzebal...

reklama
Teddy - tak mały też ma nie wiadomo skąd brud za paznokietkami. Myślałam, że to może od czarnych T-shirtów mojego małżonka. Kazałam mu brać małego tylko w jasnych :-D ale nawet teraz też ma :-( Nie wiem skąd to się bierze :-(

Jolik, ja przypuszcza skad... tylko nie wiem jak to czyscic... ;)

mysle, ze to od macania sie po buzi... bo przeciez ma pysiu tez sie kurz zbiera, szczegolnie jak sie ja czyms posmaruje: oliwka czy kremem...

Teddy-masz rację, o tym to ja wogóle nie pomyślałam :-) a póki co nie czyszczę bo nie wiem jak ...

Kobietki mam pytanie:
W czym kładziecie dzieciaczki spać? Bo ja sie zastanawiam czy za ciepło nie ubieram Natalki.

JA KŁADŁAM DO TEJ PORY W SAMYM PAJACU ALE OD DZIŚ UBIERAM POD NIEGO BODY BEŻ RĘKAWKÓ, BO W NOCY JAK JĄ PRZEBIERAM TO MOŻE JEJ BYĆ CHŁODNO, I PRZYKRYWAM KOŁDERKĘ BEZ ROŻKA.

Magdusiek - potówki są często pojedyncze, może być ich więcej, ale jak jest uczulenie to skóra jest w tym miejscu szorstka i oczywiście tych krosteczek jest więcej i gęściej, a potówki raczej luźniej rozrzucone.

Luszka ja ubieram body i na to albo bawełniany pajac albo cienkie bawełniane śpiszki i taki sam kaftanik (jeśli body z krótkim rękawem) i przykrywam Olivka kołderką.

ja tak samo. body (lub koszulka) kaftanik i śpioszki lub zamiast kaftanika i śpiochów pajacyk. i przykrywamy kołderką. a jeśli śpi z nami to w rożku bez kołdry...

reklama
Doxa, dzięki. To ja nie wiem co ona ma, bo ma czerwone krostki na główce i trochę na buzi i z tyłu na karku. Ale szorstkiej skóry nie ma nigdzie.

Ja kładę Natalię spać w body z długim rękawem i pajacyku z długim rękawem i przykrywam rozwiniętym rożkiem. Wcześniej ubierałam jej body z krótkim rękawem albo śpioszki bez rękawów, ale zaczęła mieć zimny karczek, którejś nocy strasznie zmarzła i wczoraj miała odrobinę kataru. A jak ma dwa długie rękawki to karczek jest normalny.

Do góry