reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

Syla nie martw się, to prawidłowe moja Natusia jeszcze też ma ropkę, myślę że to po to żeby się wytwożyła się blizna  ;) gorzej jakby się nie zrobiła.

reklama
dzięki Jolik i Frezja, u starszego pamiętam że też ropiało ale wydawało mi się że wcześniej teraz znalazłam stronkę gdzie potwierdza się że po kilku tyg zaczyna ropieć, później strupek i blizna.

Magdusiek, jeśli dobrze pamiętam to pytałaś się o szczepienia. Wszystko jest dobrze opisane na poniższej stronce:

http://www.forumpediatryczne.pl/txt/print,37,0

Syla, dziękuję serdecznie :) W mojej książeczce nie ma kalendarza szczepień, a podana przez Ciebie strona jest super.

Mamusie chlopcow - jak pielegnujecie " ptaszki" Waszych synków ? Sciagacie napletek ? Tyle opinii ile osob. Nam pediatra kazala raz dziennie sciagac.

Moja położna powiedziała żeby nie ściągać więc nie ściągam, ale nie wiem czy robię dobrze.
Paranoja ! Jedni mówią tak inni nie !

U NIE POLOZNA ZALECIŁA SCIAGAC I W SZPITALU TEZ TAK MÓWILI. JAK NA RAZIE SCIAGAM DZIS MAM WIZYTE U PANI DOKTOR KTORA JEST ORDYNATOREM NA NOWORODKACH WIEC JA ZAPYTAM

Dziewczyny, czy smarujecie czyms buzie dzieci? Natalce strasznie schodzi skóra, głównie wokół oczu, sól fizjologiczna Srednio działa...a to takie wrazliwe miejsce, nie wiem czy czyms innym wolno smarowac.

reklama
Do góry