reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

dziewczyny helppppp////wlasnie odciagalam pokarm dla Alanka i tu nagle bum, z brodawki trysnela krew, nawet tego nie poczulam, ale najgorsze jest to ze teraz prawie 60 ml mleka jest do wylania bo dostala sie tam moja krew :(( ..... co mam zrobic z ta brodawka zeby przy nastepnym sciaganiu nie krwawila? nie chce tracic pokarmu tylko dlatego ze dostanoie sie tam krew :(( poradzcie prosze :)

reklama
shady to ile tej krwi sie tam dostalo ? litr ? jezeli tylko troche to nic sie nie stalo tak samo moglby wypic gdyby ciagnal z piersi. podlecz brodawki to nie bedzie krwi i rob krotkie chlodne oklady na nie ( obkurczenie naczyn)

Dzieciaczkom wyskakują plamki, gdy dotykamy ich buziakami naszej odzieży. Zawsze trzeba miec pieluszkę na ramieniu.
Oczka można przemywać tylko solą fizjologiczną do wewnątrz, nie odwrotnie i każde oczko innym wacikiem (znaczy sie świeżym ;D)
Nie wolno nicvzym oczu smarować!!!!

Dziewuszki a krwawiły Waszym dzieciątkom pępki po odpadnięciu kikutka ???
Bo Dawidkowi ciągle się tam jakiś ślad zaschniętej krwi pojawia. Mam to smarować spirytusem (i tak ciągle smaruję) a jakby pojawiła się żywa krew to jechać do szpitala.
Nigdy nie widziałam na pępuszku "żywej" krwi ale jeszcze się do końca nie zagoił. Nie chcę też bez powodu wałęsać się z takim maluszkiem po szpitalach żeby wyłapał wszystkie szpitalne mikroby.

dziewczyny od chlopakow.... male pytanko...

Krasnalowi zdarla sie skorka na pitaszku... nie wiem jakim sposobem, ale ma zdarta...
probowalam to obejrzec z bliska, ale dostalam strumieniem po oczach... chyba wiecej nie bede probowac... ::)

co z tym zrobic... czekac az zarosnie, czy smarowac czyms??
dziwne, ale przy kontakcie z woda podczas kapieli chyba go nie pieklo, bo nie reagowal...

Teddy - Tymuś zaraz po urodzeniu miał końcówkę "pitaszka" zaczerwienioną. Położna poradziła żeby przemywać to miejsce - delikatnie- rumiankiem. Pomogło !

a po co walczyc, ochlonie, to zejda... ;)

wiecej jak kilka godzin sie nie trzymaja, inaczej to nie potowki, a jakies uczulenie...

... po prostu nie przegrzewaj malucha

reklama
Na potówki najlepsze wietrzenie i kąpiele w krochmalu (podobno)

A ja odkryłam nareszcie przyczynę wysypki na twarzy u mojego dziecka (właściwie to odkryła moja nieoceniona mama).
Wyobraźcie sobie że moje dziecię dostało tej okropnej wysypki od... kocyka którego używałam do wózka (taki gruby myślałam że będzie super).
Po odstawieniu kocyka (chyba szmatę spalę >:D) wysypka nareszcie przechodzi.
A ja już klęłam na tutejsze powietrze. Wszystko odwołuję.

Do góry