reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

Ja też stosuję Sudokrem po każdym przewijaniu, a jak miał ostatnio zaczerwienienie to pomógł Bepanthen.

reklama
A ja używam kremu na odpażenia z Nivea-oczywiście po każdym przewijaniu, nic innego nie pomogło, a po sudokremie kupa przyklejała się do pupci i zasychała i oczywiście cudownie odpażała :mad:

jej, u nas tez przy kazdym przewijaniu jest kupencja, chociaz malutka ale zawsze ;) i ja dalej myje pupcie tylko woda ciepla i niczym nie smaruje regularnie, jakis tydzien temu, czyli zaraz na poczatku mala miala zaczerwienienia i to posmarowalam bepanth. i nic od tamtej pory. Polozna pokazala mi ostatnio jak dzieciaki uwiebiaja suszenie delikatnie fenem.....raz dziennie bede ja suszyla, bo Anula wadaje sie przy tym na prawde w blogom stanie :)

No i mój Książę dostał wokół szyjki potówek.
Teraz mam wietrzyć mu dekoldzik i odstawić oliwkę Johnsona. Już zaopatrzyła mnie mama w parafinę (bo po kąpieli Mały się jednak łuszczy - ta nasza warszawska super woda)
A miał taką super cerę ::) :)

Patka - odstaw, odstaw ja stara jestem, a na Jonhsona jestem uczulona. Nie wiadomo co w takiej oliwce siedzi. Ja używałam Bambino, ale od dłuższego już czasu stosuję tylko parafinę. Wogóle bardzo skąpo tych tłuszczy używam :-)

Co do kupek, to Tymkowi zdarza się już czasami przy przewijaniu nie mieć jej :-)

Ja przy każdym zmienianiu pieluchy używam do pupinki maści Alantan i jest super.
Jeśli chodzi o odparzenia to pamiętam że Oskarowi pomagał bepanthen (ale tylko maść, nie krem).

Natomiast po kąpieli smaruję Igunię parafinką. Ostatnio dostała krosteczek w okolicach paszek i potraktowałam je pudrem Alantan i już znikają.

Moja koleżanka natomiast od początku myje pupinkę małej wodą i zasypuje mączką ziemniaczaną i nie ma żadnych problemów (mała ma 2 miesiące)

reklama
Do góry