reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

reklama
Ja mam pytanie jeszcze o pampersy czy nie można od razu używać "2" skoro są one od 3-6kg?Czy te newborn lepiej się sprawdzają, lepiej wchłaniają te kupki?Jak to jest bo ja obkupuję się w "2" i zastanawiam się czy są mi konieczne te newborn na pierwszy miesiąc?Próbowałyście tych biedronkowych?

Karen,
Sądzę, że 2 są większe, niż 1, ale zapewniam Cię, że jeżeli urodzisz Maluszka ok. 3500 - 4000 gr, to 1 bedą idealne (i tak Dzidziuś ma je prawie pod pachy) ;)
2 przydadzą się później.
Kup jedną paczkę 1 - 20 sztuk. Starcza na ok 4 dni i wtedy będziesz wszystko wiedziała.

Co do Huggisów to też prubowałam i zgadzam się z Kaszu- są do dupy, w dodatku kilka sztuk było grubo posklejane i po rozłożeniu boczków klej był na wierzchu od strony skóry maluszka :mad: Ja już używam pampersów 2 już jedną pakę skończyłyśmy i leci druga ;) Innych pieluszek nie próbowałam i chyba nie będę.

Doxa co z wynikami Olivierka??

Kaszu - dzisiaj byliśmy u lekarza. Na szczęście to nie przepuklina a wystający pępuszek, który uwypuklił się z powodu płaczu. Podobno bardzo często zdarza się to u płaczących chłopców ???? Pani doktor wepchnęła to wybrzuszenie i zakleiła plastrem. Za dwa tyg. idziemy na szczepienie wtedy mu się to ściągnie. Zobaczymy z jakim efektem.
Wymusiłam też skierowanie na pobranie krwi - poziom glukozy i morfologię. Udało się to dzisiaj załatwić. Poziom cukru - 86 - więc super wynik !!! W szpitalu miał tylko 30 ! A wyniki z morfologii będziemy znali jutro.

Karen - Pampers 1 super wchłania te wodniste kupki, które noworodki robią w zastraszających ilościach. Więc przez min. miesiąc radziłabym Ci własnie tych używać.

Dobrze, że poczytałam co piszecie, mam paczkę pampersów i paczkę huggisów, a dodatkowo dostałam od znajomych trochę pampersów, bo ich dziecko wyrosło, a mieli zbyt duże zapasy tych najmnijeszych. widzę, że polecacie jednka pampersy :) CHyba na poczatek nie mam co kupować więcej, nie?

Magdusiek nie kupuj. Teraz wszędzie pampersy są zawsze zdążysz dokupić. Ja w ogóle przed porodem miałam tylko jedną paczkę. I nie żałuję i tak robi się normalnie zakupy więc zawsze się zdąży kupić zanim taka paka "wyjdzie" ;)

reklama
tak mój był okropnie niespokojny... całą noc mnie kopał aż dostałam skurczy... ale lekkich...
nie wiem jak takie dziecko w brzuchu zauważa pełnię ale fakt jest faktem ;D

Do góry