reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

Dzięki Jolik, tak też myślałam, ale wolałam się upewnić ;)

Dziewczyny a czy Wasze maluchy wędują już po łóżeczku?
Znalazłam już ze 2 razy mojego szkraba w poprzek łóżka, albo na brzuszku, albo na drugim boczku niż go kładłam itp. ;)

Aaa dzisiaj byliśmy w szpitalu na wizycie kontrolnej, znowu pobierali mu krew ... a przy okazji zważyli - na dzień dzisiejszy waży całe 4080g - mój klocuszek kochany ;D
Pani doktor powiedziała, że karmiąc piersią nie przekarmię go! I jako kolejna stwierdziła, że może za dużo je i dlatego ulewa ;)

I powiedziała, że jest bardzo "kontaktowy", cokolwiek to znaczy ;D ;D

reklama
Aaa i żeby nie było tak różowo, okazało się że ma wodę w "jajeczkach" tzn. w woreczku i że z tego w przyłości może być przepuklina, mam go obserwować :(

Doxa-Tymek też wędruje po łóżeczku. Obiera takie pozy, że dorosłym cięzko byłoby je powtórzyć :-)
Olivierek bardzo ładnie przybiera na wadze. Ja z Tymkiem idę na wizyte kontrolną w przyszły czwartek i wtedy czeka go szczepienie brrrrrrrrrr oczywiście jak bedzie miał odpowiednią wagę min 4 kg !

No właśnie, my też chyba w przyszłym tygodniu pójdziemy na szczepienia ... Jolik na jaką szczepionke decydujecie się?

Właśnie dzwonili do mnie ze szpitala, wyniki Olivierka pogorszyły się :mad: :mad: :mad: Jutro mamy stawić się na oddział dzienny hematologii!!!! Jejku ale się zestresowałam!!!!!!!!! Muszę gdzieś znaleźć normy dla niemowlaczków!!!!

Dularex on miał od razu po urodzeniu tzw. anemię wcześniaków i teraz jest pod kontrolą. Właśnie porównuję wyniki szpitalne z tymi sprzed 3 tygodni i te drugie są gorsze, a skoro dzisiejsze są jeszcze gorsze ... Zobaczymy co jutro powiedzą na Litewskiej.

reklama
Dzięki dziewczyny! Musi być dobrze nie ma innego wyjscia!

Już mam te wyniki przed sobą, niestety sporo spadły :mad:

Do góry