reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

reklama
Moja Natalka nie lubi zbyt ciepło być przykryta bo zaraz jest spocona, dlatego już jej nie wkładam do rożka. Śpi tylko pod kołderką a i tak czasem ma mokre plecki  :(

Atas - Tymek w łóżeczku leży pod kołderką, a jak zasypia na naszym łóżku to jest przykryty kocykiem lub jak robi to Duralex rozwinietym rożkiem. Mój maluszek lubi swobodę :-)

Mam pytanie do doświadczonych mam. Czy to jest normalne że dziecko robi zieloną kupkę, bo nie wiem, czy nie powinnam iść z małą do lekarza :(

Duralex - jeżeli jest to kupka zielonkawa o konsystencji musztardy z gorczycą to jest OK. Świadczy o tym, że zjadłaś więcej warzyw lub owoców.
Natomiast jeżeli jest to kupka:
* wodnista ciemnozielona często ze śluzem - skontaktuj się z lekarzem
* ciemnozielona o brzydkim zapachu, czasem ze śluzem - może świadczyć o początkach zatrucia, infekcji lub za dużo spożytej laktozy

Mamusie mam pytanko odnośnie spacerów z dziećmi. Jak długo trwają Wasze spacerki. Jest w ogóle jakieś minimum i maximum ile czasu dziecko powinno być na dworze?
I druga kwestia czy wystawianie dziecka na balkon/taras jest dla niego równoznaczne ze spacerkiem? Mam na myśli dzieciątka które przesypiają cały spacer oczywiście, a nie takie co się rozglądają i poznają świat ;)

reklama
Doxa - u mnie to do tej pory min długość spaceru to 2h, jednak dzisiaj ze względu na pogodę spacer trwał tylko 1h.
Wg mnie wystawienie dziecka z wózeczkiem na taras jest równoznaczne ze spacerkiem. To, że kółka w wóżeczku się kręcą w żaden sposób nie wpływa przecież na dziecko ;) Szkoda tylko, że nie dysponuję tarasem, a balkon mam w takim przciągu, że wózek z Tymkiem mogłyby odfrunąć :-)

Do góry