reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

W szpitalu w którym ja byłam ubranka trzebabyło mieć swoje, ubierali w koszulkę+kaftanik+śpioszki.

Jeśli chodzi o te kaftaniki wiązane z tyłu to wczoraj właśnie wszystkie wywaliłam z szuflady bo są do d..y Ja używam koszulek z napkami zakładane z przodu i napki mają na obu ramionach , więc się nie zwijają, a kaftaniki na guziczki. Kazałam mężowi kupić body na próbę to zobaczę jak się będą spisywały.

reklama
Dziewczyny, w Auchan są body z krótkim, długim rękawem za 4,90 zł sztuka i 5, 90 zł sztuka. Z miękkiej 100 % bawełny. Niestety rozpinane tylko w kroku. Ale ładne. Kupiłam 4 sztuki. Zobaczymy. Za te które dotychczas kupowałam płaciłam ok 20 - 30 zł za sztukę, zależy gdzie

mamusie już doświadczone pytam co lepiej zdało egzamin przy pielęgnacji pępuszka: gaziki nasączone spirytusem (te lekogaziki) czy spirytus własnej roboty? napiszcie proszę czym smarowałyście kikutek...

Ja używałam spirytusu,ale nie mogę ci doradzić co jest lepsze bo nigdy nie miałam do czynienie z tymi gazikami nasączonymi.Najlepiej spytać położną, ona powinna wiedzieć co jest praktyczniejsze .Chyba że "świeże" mamuśki coś nam doradzą!!!!

dziewczyny jaka promocja w Cerrefour chusteczki nawilżające z JOnhsona 3opak+ 1 gratis niecałe 23zł ;D ;D wczoraj sobie takie nabyłam ;D cała paka ma 188 chusteczek ;D ;D ;D kurcze jakie tam są promocje,nabyłam jeszcze wczoraj pare rzeczy kosmetycznych dla dzidzi

Efunia - u mnie bez dwóch zdań sprawdził się spirytus "własnej" roboty. Patyczki do uszu i wyjałowione gaziki. Leko ma za sztywny materiał i dlatego wogóle się nie sprawdziły do czyszczenia kikutka. Zresztą są za małe !!!

Efunia ja też stosowałam spirytus rozcięczony + zwykłe patyczki do uszu :) Położna środowiskowa po obejrzeniu kikutka Olivierka, powiedziała że możemy nie rozcięczać spirytusu (gruba była pępowina ;)), tak więc od jej wizyty stosowaliśmy spirytus prosto z butelki i patyczki.

Patrycja pewnie,wszystko bedzie dobrze, ale wyobraz sobie, ze okaze sie, Twoja kruszynka jest uczulona na Jonson, 23 zl to nie majatek, ale nie kupowalabym hurtowach ilosci na poczatek.......siostra mojej kolezanki pracujaca na noworodkach (lekarka) mowila, ze kosmetyki Jonsona uczula najczesciej :(
Ja kupilam wszystko z jednej firmy i po jednej paczce, na zakupy hurtowe bedzie jeszcze czas, jak oakze sie, ze cos sie sprawdza.

reklama
Ja na razie kupiłam mydełko, oliwkę i krem na każą pogodę nivea. Zobacze jak będzie.
Mam jedną paczkę mniejszą pieluszek pampersa, kupię jeszcze jedną huggisów, mamy kolega mówił, ż ezostało mu trochę tych małych pampersów i że mi odda, więc nie będe kupowała więcej. Sklep mam pod nosem, otwarty 7 dmni w tygodniu, więc dokupimy w każdym momencie, a nie chcę się później zostać z tymi pieluchami.
A co do chusteczek, nam położna mówiła, żeby raczej stosowac ich w tym pierwzym ookresie wyłącznie na wyjścia, że jednak nie ma to jak spłukać... Przy pieluszkach dostałam paczkę małą chusteczek pampersa i na razie nie kupuję więcej.

Do góry