reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

Ja swoją niunię będę ubierać identycznie jak Małgosia swoją Olę,
uważam, iż jest to dobry sposób.
A te koszulki wiązane z tyłu są do d...y bo się zwijają dziecku na pleckach, a z bodami nie ma takiego problemu.

reklama
Jeżeli chodzi o ubieranie w szpitalu, to tam gdzie ja leżałam ubierało się dzieciaczki w ciuszki, któe posiadał szpital. Kaftanik+śpioszki. Natomiast w domu ubieram taj jak opisała Malgosia. Body+pajacyk lub body+kaftanik+śpioszki lub koszulka+kaftanik+śpioszki :-) Body są naprawdę fajniste ze względu na to, że się tak nie zwijają jak koszulki, ale wkurza mnie w nich to, że trzeba je przeciągać przez głowę. Tymuś tego nienawidzi !

Moja mama i moja znajoma z 6 miesieczna corka kategorycznie powiedzialy na pierwsze 2 tygodnie tylko kaftaniki (chcodzi mi o te najblizej ciala i cienkie). Dostalam 3 takie i jeszcze kupilam 2. Chodzi o kikut pepiowny

aaa malgos i wszystko jasne, takich bluzeczek zapinanych na guziczki z przodu - tch do spiochow mam troszke, ja myslalam o tych bieliznianych kaftanikach, ktore sa wiazane na pleckach wlasnie, takich nie mam i zamiast nich planowalam bodziaki.....a jak to pepuszkowi nie przeszkadza, wiec jest OK :)

Jolik no wlasnie - wyobrazam sobie, ze Tymusiowi to nie pasuje, dlatego ja mam wszystkie body calkowicie rozpinane, kiedys wysylalam zdjecie

bodziaki8iw.jpg

z nimi nie ma problemu przeciskania przez glowke ani problemu kaftanikow, ze sie zwijaja na pleckach.
Mnie doradzila je kuzynka :)

Fajne Orzech a ja u mnie w sklepach takich nie znalazłam, a może nie wpadły mi w oko. I będę się męczyć z kaftanikami, bo ich kilka mam.

_anna moze nie bedziesz sie meczyc, moze akurat Twojemu maluszkowi beda pasowaly ;) a jak bys miala dokupywac, to firma Drewex ma dporo bodziakow w takim fasonie

Są bodziaki rozpinane polskich firm, naprawdę niedrogie. Tylko trzeba pytać. Są różnych grubości (i cieńsze i z trochę grubszej bawełny) Właśnie dokupiłam taki cienki jak koszulka firmy tup tup. Anno porozglądaj się w sklepach (jak jeszcze masz ochotę na szaleństwo sklepowe :))

reklama
Ja niestety większośś pieknych bodziaków odziedziczyłam po siostrzeńcach. Są naprawdę cudne mają niestety to jedno ale ... są wciągane przez głowę. Oczywiście nie tak ciasno. Sa tam guziczki, które się rozpina i wtedy "otwór" mocno się poszerza, jednak bez wprawy i tak jest to sporym wyzwaniem :-)

Do góry