reklama
Faktycznie - zapomniałam, że to wcześniaczki i aż się dziwię co one takie spokojniusie ;D Fantastycznie, że będziecie już w dobrej formie jak Maleństwa zaczną być ciekawe świata. Nie ma nic cudowniejszego dla mamusi jak odkrywać zachwyt na światem razem z Maleństwem
D
dorothy23
Gość
Dziewczyny - do szpitala lepsze kaftaniki dla dziecka, prawda? W ogóle chyba lepsze kaftaniki, kiedy jeszcze nie odpadł kikut pępowiny? Pytam, bo nie wiem, co włożyć do torby a wydaje mi się, ze body hamowałoby dostęp powietrza i podrażniało jeszcze.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
malgosia_76
Fanka BB :)
Patka, Orzech,
Jak macie body z długim rękawem i na to będziecie zakładały pajacyki, tez z długim rękawem. To wystarczy. Kaftaniki (pisze o tych grubszych, zapinanych na napki, często z kołnierzykiem), sa odpowiednie pod śpioszki. Dwa rękawki długie muszą już być, o tej porze roku.
Jak macie body z długim rękawem i na to będziecie zakładały pajacyki, tez z długim rękawem. To wystarczy. Kaftaniki (pisze o tych grubszych, zapinanych na napki, często z kołnierzykiem), sa odpowiednie pod śpioszki. Dwa rękawki długie muszą już być, o tej porze roku.
Myślę, że wedłu Waszego uznania. Ja osobiśie nie używałam kaftaników przy pierwszej Niuni, bo denerwowały mnie i Niunię przede wszystkim pozwijane na pleckach brzegi kaftanika, a dzidzia przecież wiertoli się na wszystkie strony. Poza tym body nie są aż tak dopasowane, żeby drażniły pępuszek, a jak wspomniała Patka i tak się śpioszki zakłada. Tak więc wedle uznania
magdusiek
Październikowa Mama 2005
A ja mam głownie body z krótkim rękawem, bo mam sporo grubszych bluz. Chyba starczy, nie? Kaftaniki mam dwa cieńsze i dwie bluzeczki grubsze, ale większe, coś czuję, że do szpitala zapakuję głównie ubranka i niech mi poradzą co ubierać na co
malgosia_76
Fanka BB :)
Ja Olke ubierałam w body, na to kaftanik (czy Wy piszecie o tych koszulkach zawiązywanych na plecach? czy to nazywacie kaftanikami?) i śpichy, albo body i pajac.
reklama
magdusiek
Październikowa Mama 2005
Małgosiu, ja takie klasyczne kaftaniki mam dwa, na rzepy z przodu zapinane, malutkie są, w sam raz na szpital. A te grubsze to takie własnie jakby pod śpiochy. Ale mam kilka ewidentnie grubych pajacyków, dziś zresztą dwa kupiłam, oprzeć się nie mogłam.
To mi ćwieka zabiłaś tymi 2 rękawami... kurcze, nie pamiętam co mam, bo do mamy wywiozłam na czas porządków w szafach, chyba to przytaszczę w weekend. Ale ze 2, 3 body z długim rękawejm chyba też znajdę, jakby co to dokupię, nie?
To mi ćwieka zabiłaś tymi 2 rękawami... kurcze, nie pamiętam co mam, bo do mamy wywiozłam na czas porządków w szafach, chyba to przytaszczę w weekend. Ale ze 2, 3 body z długim rękawejm chyba też znajdę, jakby co to dokupię, nie?
Podziel się: