reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

reklama
Alunia teraz jest Ci ciężko a za jakiś czas będziesz z siebie dumna, że dałaś sobie radę i to bez niczyjej łaski, bądź twarda, ale uważaj na siebie :) nie poddawaj się!

ALUNIA ....smutno i mi sie takie rzeczy czyta...ale dasz rade zobaczysz, kazdy ma jakis lek starch a szczegolnie gdy jest to pierwsze malenstwo ale wszystkiego sie powoli nauczysz a zawsze z pytaniami mozesz pisac wlasnie tutaj na forum, zwłaszcza ze kilka mamusiek juz mamy ;D

Alunia dasz rade spokojnie...tylko nie przejmuj sie, ze w domu cos zaniedbane zostaje, prasowanie czy sprzytanie...Wszystkie teraz dzialamy na zwolnionyc obrotach ;)
Strachy takie jak Twoje, tez nas dopadaly albo jeszcze dopadna, ja juz na szczescie jestem po nich ;) a od Ciebie tez odejda i bedziesz w blogim szczesciu ;)

Doxy posluchaj, bo mowi z doswiadczenia, instynkt jest niesamowicie silna rzecza i przyjdzie na pewno :)

Tesciami sie nie przejmuj, tylko sie ciesz, ze spotykasz sie ze swoja mama i ze w niej masz oparcie :)

ja liczę na INSTYNKT bardziej niż na te wszystkie mądrości książkowe, bo już mi się od nich poprzewracało w głowie ;)
teraz jestem na etapie czytania "języka niemowląt" Tracy Hogg- mam nadzieję że ona mi pomoże uniknąć podstawowych błędów i zrozumieć maleństwo

Aluniu nie ma co sobie zawracać głowy teściami, szczególnie gdy zachowują się jakby właśnie spadli z księżyca (nie pamięta wół jak cielęciem był) Spokojnie dasz radę, powolutku przecież nigdzie Ci się nie spieszy ;)
Poczytaj posty dziewczyn, jakoś tak się dzieje, że najpierw panikujemy a potem wyrastają z nas super mamy ;)
A doły mamy chyba wszystkie (no Duralex tylko się dzielnie broni ale to wyjątek potwierdzający regułę) ;D, co tylko potwierdza, że dasz sobie spokojnie radę.

JUZ MAM LEPSZY HUMOR ODWIEDZILA MNIE KOLEZANKA KTOREJ NIE WIDZIALAM ZE 2 MIESIACE Z DOBRA WIADOMOSCIA ZE MA NA 2 KWIETNIA TERMIN PORODU
DZIS MAZ JEDZIE DO SWOICH RODZICOW ZEBY ROBIC NASZ SAMOCHOD ALE JA CHYBA NIE POJADE TRZEBA TROSZKE OD NICH ODPOCZAC
DZIEKI ZA DOBRE SLOWA

Ja mam wielka prosbe do Doxy i Jolika :)
napiszcie prosze jak wyglada Wasz dzien...albo lepiej doba, tak mniej wiecej moze byc w punktach ;)

Ja jestem strasznie ciekawa, a mysle, ze nie tylko mnie przydadza sie takie wiadomosci, teraz w tych ostatnich tygodniach to strasznie interesujace, nawet jak napiszecie, ze tylko karmicie spicie i pierzecie.

reklama
Popieram Orzech, też chciałabym się dowiedzieć jak wygląda Wasz dzoeń. Bo ja jestem spokojna, wierzę, że będzie dobrze, ale ciekawa jestem również :)

Do góry