reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

ja tez slyszalam jak malgosia mowi, oliwka do ciala a kremy wszystkie do pupci
- jeszcze jedno wazne jak oliwka to nie zasypka
- zaspki raczej w upalne dni a jak jest normalnie, czyli szczegolnie jesienia tylko natluszczanie :)

ale moze niech sie wypowiedza nasze mlode mamuski ;)

reklama
Proszę bardzo Młagosiu. A ja się pogubiłam w tym co mam, a czego nie mam, najgorsze jest to, że dopóki nie będę miała szafy to i tak się nie zorientuję, bo część mam w pudłach, a część rozwalona między moimi rzeczami. Ale pocieszam się, że do czasu kiedy szafa będzie jest już bliżej niż np. tydzień temu ;) Głównie w kosmetykach się pogubiłam, bo ciuszki pamiętam, przynajmniej część.
A, Małgosiu, przetestowałam teraz koszulę w Puchatka (byliśmy o rodziców Kamila i nie chciałam nago latać po domu, a piżam i innych to ja jakoś nie używam, więc skorzystałam z zakupów na spzital). Koszulka jest OK, więc jeśli jeszcze żadnej nie masz to spokojnie możesz kupić. Nie zawija się, długość ma dobrą, sprawdziliśmy jak górą wychodzi (do karmienia ;)) też jest OK.

Dorothy,
Nie wiem, bo nie próbowałam inaczej.
Pediatra kazał smarować, bo mocz jest żrący, a wszelkie zmiany zwiazane z pieluszkowaniem trudno sie goją i męczą maluszka. Dlatego w tym wypadku nie robiłam żadnych experymentów. Ola nigdy nie miała żadnego odpieluszkowego zapalenia, ale przez dwa lata chodzenia w pieluchach, była smarowana albo sudocremem, albo linomagiem, miałam przez jakiś czas maść cholesterolową, bardzo tłusta na recepte robiona ręcznie. Jak dzieciaczki maja przesuszona skórę bardzo dobra!

Kochane w moim szpitalu mówili, aby przy każdym przewijaniu smarować pupkę linomagiem (zielonym), a gdy coś się dzieje to dopiero wtedy sudokremem.

A czy linomag mogę kupić też bez recepty? O oliwki używanie chodziło mi o ciałko bardziej, bo pupę wiem, że trzeba smarowac, tzn. polecano mi sudocrem.

Linomag jest mniej "inwazyjny" dlatego, ale czasmi tzreba troszkę podleczyć i wtedy sudocrem.
Doxaczku, jak sie pielęgnuje pupę chłopca. Troszkę mnie przeraża to między nogami. Jachu powiedział, że jak mam z tym problem to nie bardzo rozumie .................. ;)

reklama
Dzięki Doxaczku! Trochę mnie to przeraża, słyszałam, że z pielęgnacją Chłopca, jest dużo trudniejsza, niz Dziewczynki.

Do góry