reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

reklama
Rajstopy róznie,ale jak powyżej 10 to podkolanówki,jak poniżej rajstopki. Jak do samochodu-podkolanówki, jak na spacer do wózka cinkie rajstopki. więc róznie .:-)

rajty ubieramy. było tylko raz tak ciepło, żeby nie ubrać. a u mojej mamy nawet jak niby jest ciepło to zawsze morska bryza wieje i raczej chłodniej niż nie:-)

podejmuje ponownie temat szczepień.

czytam i czytam i coraz głupsza jestem jakaś.

szczepić tylko na menigo? czy na pneumo tez? rany! pomocy! czym szczepiłyście? ja chyba od razu dwojke zaszczepie, bo jak tymosław coś z przedszkola przywlecze? help!:confused:

Mam dwa pytania. Po pierwsze Zośce pojawiły sie na buzi potówki. Zwłaszcza z prawej strony buziaka, za uszkiem, na uszku, bo lubi trzymać łepek w tę stronę, czasem uleje podczas snu i wiadomo, zapoci sie... Nie wiem co sie z tym robi. Pamiętacie jeszcze? Wiem ze jak na ciele to kąpanie w wodzie z nadmanganianem potasu, ale na buzi? Może któraś z Was pamieta?
Pytanie numer dwa. Na rączce zrobił sie nam odczyn poszczepienny, taki pęcherzyk. Nie było tego wcześniej, teraz wylazło. Nie pamiętam jak to było z Tymkiem. To normalne ze teraz dopiero wyłazi? I co z tym robić? Mam wrażenie ze przez to ona sie zrobiła bardziej marudna. Wczoraj to sie zaczęło pojawiać i od wczoraj częściej cycka chce i kręci sie przed zaśnięciem i taka jest "nieswoja". Gdzieś kiedyś czytałam, ze sodę na to przykładać? Pomóżcie babeczki jeśli pamiętacie co i jak. Dzięki :-)

reklama
Efuniu by zrobić okład rozpuszczasz łyżeczkę sody w pół szklanki wody, ponoć dobrze sprawdzają się tutaj wkładki laktacyjne, bo nic nie przemaka - piszę ponoć, bo nigdy nie robiłam Olinkowi tych okładów.
Potówek też Oli nie miał, więc znowu teoretycznie. Myślę, że podczas kąpieli możesz przemyć szyjkę i policzek właśnie takim roztworem. Coś mi się kojarzy jeszcze kąpiel w krochmalu, tzn. można dodać trochę mąki do kąpieli lub jest chyba gotowa zasypka Alantan.

Do góry