Mojego męża siostrzenica jest rehabilitantką i kupiła dla swojego synka podobną podpórkę. Nic nie mówiła, że jest to niezdrowe. Zresztą maluszek będzie korzystać z tego tylko podczas jazdy samochodem. Tak jak z fotelika... Mimo iż może służyć jako bujaczek, to dłuższe przebywanie w nim nie wychodzi na zdrowie. Tak poza tym to ja już też się gubię w tym, co można a czego nie. Mój kuzyn w szkole rodzenia dowiedział się,że nie powinno się stosować w przypadku niemowlaków zasypek, pudrów - podobno zwiększają ryzyko wystąpienia alergii. Na jednej ze stron internetowych zalecają spożywanie przez matki karmiące żółtego sera, na innej stronie odradzają... gdyż ser żółty jest silnym alergenem. I bądż tu mądra ???
reklama
To prawda ja też się gubię. Jedna z położnych ze SzR pomstowała strasznie nad zakładaniem rękawiczek na łapki maleństwom (nawet w szpitalu). A podobno w moim szpitalu i tak zakładają "niedrapki", no i w końcu bądź tu mądra i pisz wiersze :-[
D
dorothy23
Gość
Raz czytam tak, raz inaczej Ja już teraz nic nie wiem ;D
malgosia_76
Fanka BB :)
Lepiej tłustym kremem, niż zasypkami, gdyz zasypki zostaja w fałdkach skóry i podrażniają, to juz lepiej robic kapiel z krochmalu
D
dorothy23
Gość
Ja już nic nie wiem W takim razie zasypek wcale? Ja własnie kupiłam puder Nivea i kremik, nie wiem, czy bardzo tłusty, nie chciałąm oliwki, bo wydawało mi się, ze skoro ja nie lubię, jak się kleję, to może dzidziuni tez tak średnio to odpowiada. Poza tym kupiłam Sudocrem. Wiec jak z oliwką? Stosować czy nie? A kąpiel? Można specjalny płyn z oliwką, żeby pozniej już dziecka nie męczyć bardzo smarowaniem? Dobre to jest?
magdusiek
Październikowa Mama 2005
Któras pytała o "pułkownika" - jak do pieluchy. U nas w SZR mówili, żeby do dołu, bo jeśli się ułoży inaczej to jak nic zasika sobie pępek. I żeby pamiętać przy przewijaniu i przebieraniu, żeby dość szybko nakryć siusiaka, bo jak Małuy cokolwiek popuści to fontanna jednak leci..... a mamy nie sa przyzwyczajone. Coś w tym jest...
malgosia_76
Magdusiek,
Ja pytałam ;D
Dzięki!
To sprawa jasna. Pułkownik w spoczynku ;D
Ja pytałam ;D
Dzięki!
To sprawa jasna. Pułkownik w spoczynku ;D
reklama
malgosia_76
Dorothy,
Sudocrem lub linomag! Do wyboru, puder lepiej nie.
Oliwka - jak uważasz, możesz dodawać do kąpieli i tylko pupę wysmarować po kąpieli. Ale skórę natłuszczać trzeba. Jak nie lubisz oliwki spróbuj z parafiną, nie pachnie i nie uczula.
Sudocrem lub linomag! Do wyboru, puder lepiej nie.
Oliwka - jak uważasz, możesz dodawać do kąpieli i tylko pupę wysmarować po kąpieli. Ale skórę natłuszczać trzeba. Jak nie lubisz oliwki spróbuj z parafiną, nie pachnie i nie uczula.
Podziel się: