reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

no własnie.
teraz to właściwie tyle co brała Zyrtec,a tak to juz nic nie bierzemy na te cholerne alergie. KONIEC Z TYM MAM NADZIEJĘ!:tak:

reklama
Słuchajcie, mam pytanie. Czy miałyście taki problem, że dzieciaczek dostał krostek naokoło noska (tak pod spodem), wygląda jak po katarze zaczerwienienie ale to zdecydowanie uczulenie, krosteczki. Wczoraj zauważyłam że w przegubie rączki ma też kilka takich krosteczek zlewających się w całość. Przeguby ewidentnie świadczą o alergii moim zdaniem, tylko cholercia na co?!!!
Pomidory odstawiłyśmy, wędlinę sklepową musze chyba jeszcze odstawić. Kurczę może smietana w zupie, ale ona od wieków dostaje takie zupy....
Co może jeszcze dawać takie efekty?

podaję Idze wapno i pod noskiem smaruję alantanem maścią. efekty na razie marne.

pewnie skończy się alergologiem ale co on mi powie? Że mam się zastanowić co je i co ją może uczulać.

Syla Zuzia kiedys miała coś takiego jak się wysmarowąła chusteczką nawilżaną (Pampersa- ale u niej nie ma znaczenia firma), po prostu cos ją uczula w składzie i juz.

nie musi byc pokarmowka. a nie zabkuje? imho od sliny. nadgarstki nie swiadcza o pokarmowce - ale zgiecia lokci, pod kolanami, za uszami tak. moze zmienilas mydlo np.?

nie, to na pewno nie od śliny. No widzisz a ja byłam święcie przekonana że nadgarstki to pokarmówka.
Muszę w takim razie pobserwować jeszcze kosmetyki.

Vertigo, napisz coś więcej o tych uszach, jak to może wyglądać.
Iga prawie od początku ciągle ma tak jakby wysuszoną skórę w zgięciach za uszami.

Vertigo, Nadula ma na policzkach takie małe krosteczki, z białymi końcami-jak trądzik. Zawsze kiedy sie przypoci ma tego więcej np, po śnie. Ma to od zawsze. Kiedyś słyszałam,że to tradzik niemowlęcy, ale tak długo ? I co z tym robić? Zawsze zapomnę zapytać ped.

syla, co ja mam Ci wiecej napisac? :confused: to co mowisz moze byc rownie dobrze efektem niezbyt dokladnego osuszania. ja zamykam oczy i przejezdzam palcem za uszami, pod kolanami i w zgieciach lokci - jak cos czuje to wiem, ze jest uczulenie. na wzrok nie rozrozniam.

kasiek, takie male z bialymi to sa chyba potowki?

reklama
to się nazywa doświadczenie w temacie.
Ja muszę chyba się jednak wybać do pediary albo dermatologa.

Jutro zapisuję Igę do ortopedy....już dawno powinnam ją pokazać:zawstydzona/y: :wściekła/y: Ona wciąż chodzi na palcach, nie zawsze oczywiście ale często, wydaje mi się że wyrobiła sobie mocniej nie te mięśnie co trzeba i teraz zaczyna stopki krzywo stawiać, tak do środka.

Tu mi się należy nagana za czekanie....aż samo przejdzie:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: .

Do góry