reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

No i mam zagwozdkę! Oli od jakiegoś roku ma krostki na policzkach i przedramionkach, nie żadnych zmian w zgięciach itp. Lekarze kazali natłuszczać, ale stan skóry przez rok praktycznie nie zmieniał się, ani lepiej, ani gorzej.
Dzisiaj pediatra w przychodni zaproponowała podawanie mu przez 3 tygodnie Zyrtecu (10 kropli) i zobaczyć co będzie. No i nie wiem co robić!?!?!
Vertigo jakieś sugestie?

reklama
Doxa - ja nie Vertigo, ale napiszę;-) Z tego co pamiętam buzię Olinka to wyglądało na pokarmówkę. I wciąz było takie samo, a Oli wcinał wszystko. Więc skoro teraz tak się pediatra w przychodni czepił,a drugi lekarz widział i olał to ja bym olała, bo te krosteczki nie sa ani duże ani nic poza tym.

Dzięki Magduś! Wiesz co, pediatra się nie czepiła, nic babka nie pwiedziała, to ja się jej zapytałam o te krostki, więc wtedy ona wyjechała z tym Zyrtecem. Rok temu, ta sama lekarka kazała natłuszczać, teraz też mam natłuszczać i dodatkowo Zyrtec.

Dzięki Vertigo, no właśnie ... i co ja teraz mam zrobić? Jakoś nie chce mi się wzywać veta tylko w tej sprawie ...

Zuzia póki co (odpuakć!) odkąd nie je danonków ma czyściutką buźkę i szyjkę. :-) Bakusie dobrze jej służa i jogurty bakomy! Dzieki Vertigo! :tak:

Doxa, olac. o ile dziecku to nie dokucza. rok to ma to moze miec i dluzej ;-)

mala, polecam sie.

btw Antonina cala parchata :baffled: i nie mam pojecia po czym! moze leki wylaza?

ojej bidulka! może faktycznie, a swoją drogą strasznie reaguje na leki, Zyrtec teraz kolejne...
dzieki, będę pamiętać! ;-) :-)

reklama
Natalia nareszcie została dobrze zmierzona, ma 83 cm wzrostu, waży 10250, niezbyt dużo raczej, ale jest to składane na karb jej wrodzonej ruchliwości:-)

Do góry