reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pięlegnacja dziecka

Tusiek, Iga śpi od 19 do 6, później drzemka ok 10-11 do 12-13, zdarza się że śpi po południu ok 15 ale to już coraz rzadziej. Jeśli do 16 nie zaśnie to zwykle już jej nie kładziemy i przetrzymujemy do 19. Czasami marudzi a czasami nie.

reklama
Zuzia śpi dwa razy w ciągu dnia, ale niestety budzimy ją o godz. 6 rano. Zasypia u babci ok. 8-9, a drugi raz ok. 13-14. Jej drzemki trwają od 40 min do 1,5 godz. Wieczorem chodzi spać ok. 20. Np w weekendy gdy nie musimy jej budzić o 6 to sama robi pobudkę między 7 a 8. :-( Chyba już oraganizm się sam przestawił na wczesne wstawanie.

Tola juz od dawna spi raz. od 13:30 do 16. jak chce spac dluzej to ja budze. zreszta teraz staram sie budzic po 2h snu, bo byly cyrki wieczorem. wieczorem spi od 21 do 7-8.

TUSIEKN ale masz super ze Tuniu spi do 9!!!!!!!!!!!!!!!

Czasami nawet do 9.30 ale zalezy od tego jaka mial noc. Tylko, ze drugie spanie niestety powoduje pozniejsze kladzenie wieczorne, bo zasypia 21 czasami nawet 22 i ja praktycznie nie mam czasu dla siebie;-) Z drugiej strony rano lubie spac z Natim, zawsze lubilam dlugo spac rano:-D

Atas bardzo dziękuję! Dziś byłam u naszej ped. i dała mi receptę na robiony krem z wit A i E i czymś co ma pomóc. Na dermosan sie skrzywiła. Jeśli to pomoże to ok. Jeśli nie to pomyślę ned tym co napisałaś.

Nadia zasypia wieczorem o 20, wstaje o 6.30, drzemka w ciągu dnia między 13-15.

kasiek, przepraszam nie doczytalam. w tej dziedzinie za bardzo nie pomoge. a co jest tym czyms co ma pomoc? bo jak steryd to ja bym sobie odpuscila. jak Tolcia tak miala to smarowalam bepanthenem w masci

Vertigo, nie napewno nie ze sterydem to jest coś na choli...nie bardzo wiem co dalej. Bepanthen w maści raz pomaga a raz nie...

reklama
Do góry