reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pięlegnacja dziecka

Vertigo - u nas Natalka jakiś czas temu protestowała, teraz szczęśliwie jej to minęło, zasypia sama w łózeczku, czasem ejstemz nią w pokoju, czasem wychodzę. Ale zawsze N. pokazuje, że chce iśc spac i mówi "aaa", czasem tylko najpierw pokazuje na nasze łóżko, że chce się jeszcze pobawić w chodzenie spac, włazi wtedy pod kołdrę, kładzie głowe na poduszki i "idzie spać". Ale później pokazuje na łózeczko. Z tym, ze często chce jeszcze być z łózeczka wyjęta i przytulić się do mnie.
Ja bym spróbowała przytulic i wyciszyć na ręku, tak robiłam gdy Natalia budziła się w nocy i płakała. Po prostu stawałam przy łózeczku i przytulałam ją do siebie, a póxniej znów wkładałam.
Pocieszające jest to, że te dziwne płacze mijaja.

reklama
Pytałam się w "witam", ale spytam tutaj jeszcze raz: Czym smarujecie buzie dzieciaczkom na spacerki? Ja mam Dermosan, ale nie jestem pewna czy on się nadaje.

Doxa, ja nie kupuje nic co traci medykamentem ;-) bo sie boje, ze pozniej w razie czego nie bedzie czym leczyc. odpowiedzialam Ci w 'witam', ale chetnie powtorze: nivea na kazda pogode.

W zeszłym roku lekarz polecił mi Dermosan i tak stąd go mam ;), ale może faktycznie kupię zwykły krem!

Tusiowi wyskoczyly przypuszczam od przeziebienia 2 duze pryszcze, wczoraj jeden dzisiaj drugi. Czym to moge posmarowac bo dziecinne kremy co ma do buzki nie pomagaja. Zawsze wyskakuje mu cos takiego jak mu juz wychodzi zab. Wasze dzieci tez maja wtedy zmiany skorne?

Vertigo, Nadia ma bardzo suche policzki a teraz na mrozie szczególnie. Nie pomagaja kremy typu Niea, którego uzywasz.
Myslisz, ze DERMOSAN Doxy mogę wypróbować?

Nie wiem czy w dobrym watku pisze, ale czy Wasze dzieci sypiaja jeszcze 2 razy w ciagu dnia? Tuniu przewaznie tak, jak dlugo mu idzie zasypianie to mu odpuszczam i wtedy klade wczesniej spac wieczorem. Nie wiem jak go przestawic na jedno bo rano wstaje ok 9 i dluzej niz 12 nie wytrzyma a jedna drzemka o 12-13 to chyba za wczesnie zeby dotrzymal z kolei pozniej przypuszczalnie do 20. A u Was jak ze spaniem maluchow?

reklama
TUSIEKN ale masz super ze Tuniu spi do 9!!!!!!!!!!!!!!!1 MOja Iga to o 6 juz nie spi, wytzymuje do 12 (i gdyby nie moja interwencja dalej by mogła nie spać) Tak wiec zasypia i śpi ok 2-3h to zależy (a nwet godzine tez spi) I to wszytsko co do spania w dzień, Iga z reguły o 20 juz spi;-)

Kasiek 74 moja córa też ma suchą skóre (ma azs) i niestey znowu się nam zmiany pokazują. W kazdym razie ja jej smaruje wyłącznie buzie kremem a-derma exomega, zawsze rano i po kazdym umyciu buźki czyli po jedzeniu. A przed spacerem nie smaruje nigdy krócej jak 20 min przed wyjsciem. I wszytsko jest ok, a wierz mi ze Iga ma naprawde bardzo suchą i wrazliwą buziulke (alergiczka do tego):tak:

Do góry