reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

reklama
A my właśnie po szczepieniu! Dzielny był bardzo mój synio!

Oli waży 9.600g i mierzy 79cm.

Ale lekarzy z tej przychodni to bym pogoniła. Przyszłam na szczepienie, to na szczepienie, babka osłuchała, sprawdziła gardło czyli dopuściła do szczepieniai to wszystko! Zero zainteresowania dzieckiem!! O ważenie i mierzenie musiał prosić, Dodam, że 2x! Nawet dziąseł mu nie obejrzała! Nic kompletnie! A w karcie ma jak wół, że ostatnio brałam skierowanie na badanie krwi! Nawet się o wyniki nie spytała! No cóż ...

Oj taka nasza służba zdrowia. Nasza pediatra tez jakas dziwna. Zawsze musze sama o wszysko prosic. W zęby tez by nie popatrzyla gdybym nie poprosila. Doxa Oli na ca mial teraz szczepienie? W 12 miesiacu chyba jest na gruźlice o ile blizna nie jest mniejsza niz 3mm, tak? Tusiu ma duza czyli nie bedzie szczepiony? Musze sie zorienotowac ile kosztuja jakies płatne szczepionki zeby byc przygotowana finansowo.

Oli miał szczepionkę świnka-odra-różyczka, to jest bezpłatna szczepionka. A gruźlicy nie doszczepia się już, niezależnie od blizny.

oooo to z Tymka kawał chłopa! ;) Jolik pamiętam jak mówiłaś że Tymuś nigdy wagowo nie dogoni Olinka :)

Mi to się wydaję, że Oli otatnio trochę mógł zgubić na wadze przez te wymioty, rzadkie kupki no i mniejszy apetyt ...

reklama
Oj tak Doxa ... kiedyś tak mówiłam :-)
Dziecko rosnie mi jak na drożdżach z czego bardzo się cieszę :-)

Do góry