reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

Vertigo Antosia faktycznie drobinka! I w cm i w kg! W sumie fajnie, nie masz klocuszka do noszenia ;)

U Olinka po mmrII też nic się nie działo! Chwilka kwilenia przy ukuciu i tyle! Dzielne są te nasze dzieci!

reklama
Dzisiaj idziemy do szczepienia, tylko juz nie wiem na co. Tak czytam poprzednie posty i niektore z Was pisza, ze nie beda szczepic na ospe itd. a to nie jest obowiazkowe? Powiedzcie kiedy moge szczepic na pneumokoki i jaki jest koszt?

Krepujace w zadnym wypadku a wyjatkowe (dlaczego mialabym sie obawiac jakiejs dekonspiracji?) oczywiscie jak z reszta wszystko co zwiazane z naszym dzieckiem:-) Tusiek to zdrobnienie od imienia Natan.

Zastanawiam sie dlaczego nie masz odwagi pisac pod swoim stalym nikiem??? Jest to conajmniej niesmaczne po wczesniej aferze - przez ktora wiele osob "zniklo" z bb.

no nie.... znowu... :dull: :dull: :dull:

Cukiereczku, ale z Tosi naprawde kruszynka... :-)
szczerze mowiac na zdjeciach wyglada na wieksiejsza...

....aha... no i zdjecia oczywiscie piekne... ;-)

dziekujemy, Misiu.

tusiekn, ospa jest nieobowiazkowa i platna. idziesz pewnie na odre-swinke-rozyczke. pneumokoki mozesz szczepic w kazdej chwili - kalendarz szczepien ustala sie z pediatra. dla roczniakow podaje sie dwie dawki prevenaru. koszt kazdej to ok.300pln. imho nie ma sensu tego szczepic, jesli nie szczepisz tez meningokokow - wystarczy 1 dawka neisvacu c (ok.100pln)

Zastanawiam sie dlaczego nie masz odwagi pisac pod swoim stalym nikiem??? Jest to conajmniej niesmaczne po wczesniej aferze - przez ktora wiele osob "zniklo" z bb.

Nie wiem o co Ci chodzi, moim jedynym stalym nikiem jest tusiekn. Jaka afera? W ogole co Ty chcialas napiasac bo jakos nie moge zrozumiec twojego postu!
Vertigo zgadza sie, ze my teraz na rozyczke itd. A ile kosztuje ospa? Wczesniej mielismy tez platne hib i infarix i czy to nie bedzie kolidowac z tymi co bym chciala platne np prevenar? Moja pediatra na pytanie jakie czekaja Tusia w najblizszym czasie szczepienia i jakie sa platne kazala sie spytac w rejestracji:szok: A na pneumokoki ponoc szczepi sie dzieci jakies chorowite, sklonne do infekcji:szok: Pierwsze slysze. A powiedzcie mi jeszcze co to jest mmrII? Juz glupia jestem jesli chodzi o szczepienia i nasza sluzbe zdrowia.

tusiekn, ja juz Ci kiedys napisalam, ze warto zajrzec tu: Google albo przeszukaj watek, bo juz mi sie czasem nie chce 40raz tego samego pisac.

szczepionka na ospe kosztuje okolo 230 pln . imho nie ma sensu.
na pneumokoki mozna zaszczepic kazde dziecko. jest to prawie wylacznie kwestia Twojego wyboru, chociazby dlatego, ze jednym ze wskazan jest wiek dziecka ponizej 2lat.

jesli chodzi o hib i infanrix to wnioskuje, ze Mlody dostawal to w jednej iniekcji? zreszta bez roznicy. co ma piernik do wiatraka?

odre-swinke-rozyczke szczepi sie mmr2 albo priorixem.

jesli chcesz zaszczepic cos ponad szczepienia obowiazkowe to musisz ustalic indywidulany schemat szczepien - ja mam i nic mi nie koliduje.

moja rada: 1. poszukaj sobie wiadomosci w sieci i sie doksztalc 2. zmien pediatre

Tolcia mierzy 72cm, wazy 8730g. drobinka :eek: luszka, Twoj ludek jakie ma parametry? Natka tez chyba raczej niewielka?

Vertigo
bardzo niewielka... 16go października ważyła 8015g teraz pewnie niewiele więcej. Albo, nie daj Boże, mniej bo wydaje mi się że w czasie choroby schudła. Nogi to ma jak wykałaczki.... :szok:

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi jak przebiega u Was dzien, a szczegolnie chodzi mi o wieczorny rytual. U Nas jest kapiel i po kapieli Tusiu dostaje butle, czasem kaszke. Je sobie spokojnie w lozku, ale pozniej musze mu myc zeby. Myslalam o muciu przy kapieli, ale on lubi butle po kapieli. Jak u Was to przebiega, moze cos doradzcie.

Do góry