reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

Vertigo, meningokoki szczepimy Oskara za jednym zamachem. Za 2 tygodnie Oskar meningokoki i Iga pneumokoki.

Natomiast słyszałam że pneumokoki można razem z mmr2 bo Prevenar jest kompatybilny z każdym innym preparatem oczywiście w dwóch wstrzyknięciach.
No ale u nas w przychodni chcą 6 tyg przerwy po Prevenarze więc niech im tam....

reklama
faktycznie mozna laczyc. neisvac tez. ale potem nie bedziesz wiedziala czy ewentualne atrakcje sa po mmr czy po prevenarze.

Czym moge posmarowac Tusiowi siusiaka bo ma strasznie zaczerwienionego. Nie wiem czy za duzo nie zostal sciagniety kiedys napletek podczas mycia i nie zostal podrazniony. I co teraz? Rumiankiem to przemyc czy isc od razu do lekarza?

Tusiekn, chyba możesz rivanolem ale pamiętaj że to są ważne części ciała u chłopca..... a może zaczerwieniony jest od siusiania (odpażony), wtedy dobra jest maść bepanthen. Tylko nie grzeb w środku! Na zewnątrz posmaruj. Jeśli by się utrzymywało to idź do lekarza. Są też opinie, że nie powinno się ściągać napletka u chłopców tylko delikatnie oczyszczać w kąpieli ale to niech się wypowiedzą mamy chłopców bo to co było kiedyś a to co teraz to uuuuuu jak lata świetlne.

Bron Boze nic tam nie grzebie, mam sudocrem, moze byc? Wczoraj jak chcielismy odciagnac to schodzil z trudem wiec dalismy spokoj. Byc moze to od siusiania.

to prawda... nie wolno ruszac siusiaka, bo mozna niezlej biedy narobic...
co sie ma wyczyscic, to sie wyplucze przy zwyklej kapieli...

wystarczy, jak na rutynowej kontroli lekarz zajrzy po swojemu i oceni stan higieny... :-)

a jak sie odparzy, to wietrzyc... :-)

Nie daj Boze jesli to jest od tego, zeza duzo odciagnelismy. Co wtedy? Zagoi sie jakos? Troche sie boje o tego siusiaka.

bez przesady... :-)

tak od razu to sie krzywdy nie zrobi, ale jesli ktos stale, z zalozenia odciaga, to taki siusiak jest o wiele bardziej narazony na infekcje...to glownie o to chodzi... :-)

wietrz mu pindola, niech polata troche bez pieluchy, najwyzej Ci na podloge naleje, ale nago jest najzdrowiej... ;-)

ja przypuszczam tusiekn, że to od pieluszki zaczerwieniony i mówię Ci że maść bepanthen zawsze warto jest mieć w domu bo ona na zaczerwieniony tyłek, siusiak jest najlepsza. Po kąpieli smarujesz na noc i rano jak nowy:-)
Niezłe efekty ma też puder Alantan ale to bardziej do pachwinek jeśli się coś dzieje i do tyłeczka też....
Nie wiem jak z sudocremem....

reklama
Syla usmialam sie, ze siusiak na nastepny dzien jak nowy:-) Pupe wlasnie zauwazylam, ze ma tez czerwona, pewnie to od siurkow bo malu duzo pije i siurka. Kurde sprzydalby sie i chyba kupie bepanten chociaz sudokrem mamy cale opakowanie duze. Ale dziecko jest najwazniejsze.

Do góry