reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

efunia pisze:
nasza też kazała przez lato odstawić (wczesniej już sama odstawiłam ;) ) teraz zaczniemy może znów dawac. nasza pediatra stwierdziła ze w anglii w ogóle nie dają tego dzieciom... co mnie zastanowiło tym bardziej, bo tam pochmurno podobno ;D i prawda ze nadmiar bardziej szkodliwy niż niedobor :(

...i na dodatek deszczowo :laugh:

reklama
Vertigo pisze:
Doxa witaminy A,D,E i K sa rozpuszczalne w tluszczach i organizm magazynuje je w watrobie. dlatego nadmiar jest szkodliwy (nie wyplukuja sie z organizmu tak jak witaminy rozpuszczalne w wodzie)

Ok, tylko ile to jest NADMIAR?

wydaje mi się że kwestia podawania lub nie zależy od etapu zarastania ciemiączka. Niektórym dzieciom zarasta bardzo szybko i wtedy lekarze proszą aby nie dawać a innym, jak u nas wolno i nam powiedziała pediatra żeby podawać po jednej kropli. No ale o 2 kroplach to nie słyszałam. Myślę że to juz jest nadmiar. No chyba że jest specjalne zalecenie bo coś tam....

no ale jak dzieci teraz prawie całe dnie na dworzu to ja przez wakacje nie podawałam ale wrócimy do tego.

mnie tez sie tak wydaje, moze tylko w kwestii ewidentnego niedoboru moze miec jakis wplyw...
niemniej ja sie jakos obawiam przedawkowania witamin A i D... moze dlatego, ze duzo wiecej slysze co sie dzieje w sutuacjach przedawkowania, niz gdy za malo... :)

a skoro w ogole sa tak ozbiezne opinnie nawet wsrod lekarzy, to moze w ogole jedna cholera czy sie daje czy nie daje... ::)

zalecana dzienna norma spożycia dla dzieci w wieku 1-3 lat to 800-1000 mg

dla mniejszych nie znalazlam, ale obstawiam, ze wiecej. ma krople nie mam czasu teraz tego przeliczac ;)

Dziewczyny jak teraz ubieracie dzieciaczki? Ile warstw? Długi rękaw czy raczej body z krótkim rękawkiem i na to coś ropinanego z długim ... pogoda ani ciepła ani zimna ...

Ja osobiście wolę body długi rękaw, mam takie z H&M trójpack< są nie z grubej bawełny tylko takiej delikatnej< osobiście nie lubie krótkich rękawków pod długi

Staram się ubierać Natalkę tak jak siebie, ale dzisiaj wymiękłam. W domu jest ciepło (oprócz podłogi), więc body z krótkim rękawem, tym bardziej, że Natalia jest w ciagłym ruchu. Na dwór dzisiaj założyłabym jej na to body cienką bluzę - taką bardziej jak bluzeczka i rozpiętą kurteczkę, cienką. Albo jedną grubszą bluzę.

reklama
U mnie w domu raczej chłodniej niż na zewn., przynajmiej jak tak odczuwam ... Rano Oli ganiał po domu w body z krótkim rękawkiem i rajstopkach (bo diabeł ściąga skarpetki ::)), ale teraz nałożyłam mu na to jeszcze bluzę ...

Karen tylko body z długim rękawkiem i nic więcej?

Do góry