reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

reklama
Brawo dla Olinka, dzielny chłopak.
Lucky - moja Natalia chodzi sama. Orzeszkowa Anulka, Magdy Weronika chodzi, kilkoro innych też.

Syla, Vertigo, ubawiłam sie tymi skarpetkami z absem ;)

Syla... tak apropos... sa absy dla doroslych... ;)

Cukiereczku, ja D3 odstawilam praktycznie jak Krystian mial 4-5 m-cy... spotkalam sie z wieloma opiniami, ze w obecnych mlekach mod. jest jej dosc sporo i zeby nie dawac, wiec dawalam co 2 dzien, potem zaczelam zapominac i w koncy skonczylismy z tym na dobre... na wizycie "polrocznej" lekarz i tak kazal odstawic, wiec nawet nie wspominalam, ze zrobilam to miesiac wczesniej... ;)

Mój vet. twierdzi, że wit. D3 nawet do 3 lat można podawać ::) Teraz jesienią i zimą, jak jest mniej słonca to znowu trzeba podawać.

Vertigo ja daję vit d dwie krople codziennie. tak nam kazał neurolog - stwierdził, że takich maluchów jeszcze się na słońce nie wystawia i mają być dwie kropelki

tymi, straaaaaaaasznie duzo! d3 magazynuje sie w watrobie, wedlgu najnowszych zalecen daje sie 1krople. nie byl czasem jakis wiekowy ten neurolog? ;)

reklama
przepraszam Tymi, ale jesli naprawde tak powiedzial (tymi slowami), to jakis w tej materii niedouczony... bo wit. D pobiera organizm nie ze slonca, a ze swiatla slonecznego...i tez nie pobiera, tylko w jego wyniku ona sie tworzy... wiec nawet jak swiatlo do domu wpada przez okno, to jest git... :)
kwestia lato-zima, to chodzi o dlugosc dnia, a nie ilosc swiecacego slonca... :)

Do góry