reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pięlegnacja dziecka

odp dla shady - ja najzyczajniej w świecie wycziłam kiedy mały wali kupę - co rano po przebudzerniu, więc jak tylko sie obudzi sadzam go na nocniku, obkładam zabawkami i siedze razem z nim i go zabawiam, jak zrobi to bijemy brawo i tyle, a pokazuję małemy kupe żeby wiedział dlaczego ta radosc, narazie sadzam go tylko rano ,że by wyrobic w nim taki nawyk a potem pewnie przyjdzie pora na nauke wołania, ale to jeszcze duuuzo czasu ;D

reklama
u nas tak:
sidamy rano po obudzeniu....mamusi ;) ostatnio mala budzi sie wczesniej i bawi sie sama i niestety kupka juz w pieluszce jak ja sie budze, ale bywa i tak, ze jestem na czas. Ale sadzam ja tez po powrocie do domu ze sklepu albo ze spaceru i wtedy zasze jest duze siku :)
siadamy tez po jedzieniu i wtedy jest conajmniej siku :)
siadamy tez czasami tak o na wyczucie i wetdy czasami jest siku :)

Ale nawet jak rano w pieluszce jest kupka to jak siadamy na nocniku jest duze siku....to mnie bardzo zadziwia bo ona wyraznie trzyma to siusiu, bo przeciez bawi sie w lozeczku a siku trzyma do nocniczka....ale wiem, ze niby dzieci w tym wieku nie maja jeszcze kontroli nad zwieraczami.....no nie wiem.....u nas chyba ma ;) oczywiscie jest i siku do pieluchy a jakrze.

jeszcze czasami widze, ze Anula napreza sie przed robieniem kupki wtedy tez siadamy zaraz na nocniczek i tez sie udaje :)
ogolnie jestem bardzo zadowolona moja mama robila ze mna podobnie i bylo tez podobnie :)

Orzech pisze:
u nas tak:
sidamy rano po obudzeniu....mamusi ;) ostatnio mala budzi sie wczesniej i bawi sie sama

cześć Orzech. Takich rzeczy nie wolno pisać biednym, niewyspanym mamom! ;)

Orzech pisze:
to mnie bardzo zadziwia bo ona wyraznie trzyma to siusiu, bo przeciez bawi sie w lozeczku a siku trzyma do nocniczka....ale wiem, ze niby dzieci w tym wieku nie maja jeszcze kontroli nad zwieraczami.....no nie wiem.....u nas chyba ma

nie wiem jak to jest, ale ja słyszałam że dzieci mogą się tego już bardzo wcześnie nauczyć, także bardzo możliwe że twoja Anula umie to juz świadomie...będę próbować..

Orzeszku moze Twoje dziecie okaze sie takie jak mojej kumpeli, ze majac rok wyroslo z pieluch.....super by bylo

Nie wiem czy już to pisałam, ale słyszałam że dzieci potrafią trzymać zwieracze mniej więcej wtedy, gdy umieją wchodzić po schodach.

reklama
dsc03933se9.jpg

Do góry