reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

*syla* pisze:
z tym kładzeniem dziecka podczas kąpieli to różnie bywa. Co bardziej ruchliwe nie dadzą się położyć i wtedy trzeba kombinować.
niektóre nawet niechętnie dadzą się posadzić ::) nie rozumiem dlaczego nie obdarzono mnie spokojniejszym dzieckiem. ja jestem taka spokojna z natury... ;D

reklama
ten watek w miare poczytalam, wiec wtrace sie chociaz nic nowego nie wniose :)
Anula dalej myta jest tylko woda i nie daje sie prawie wcale polozyc, mysle, ze ma jeszcze za malo wlosow, zeby one sie tak na prawde pocily i byly brudne na razie woda wystarcza.
:-)

pieluchy, te easy up powiem szczerze mniej dobrze wchlaniaja niz normalne pampersy baby dry....ale beby dry sa najlepsze ze wzgledu na wchlanianie w zszystkich przetestowalam, wiec moze nie ma wiekszej roznicy iedzy innymi pieluchami a easy up.
no i nie zciagaja sie tak latwo...tzn mysle, ze dziecku nie byloby tak latwo, ale nie wiem bo Wasze dzidki to cudy robia jak widze ;)

tymek też myty jest tylko wodą. wodą z dodatkiem parafinki (ale to już niekoniecznie codziennie). a główkę jednak codziennie szamponem. tylko leżeć nie chce w w annie ani siedziec za bardzo. zresztą on nigdzie nie chce. mula okazała się ulubioną zabawką taty tymka. tymek trzepnął nią kilka razy w podłogę i tyle :(
a ja wciąz mam nadzieję, ze nauczymy go cierpliowści i koncentracji ::) ::)

zagrodziliśmy dziś bramką wyjście na balkon. wspiął się na nią i chciał górą pokonać.
z basenu jak go dostał na dzień dziecka w 15 minut nauczył się wyłazić (na główkę).
ja nie wiem doxa czy on się nauczy ;D
świat jest zbyt ciekawy... ale to już innny wątek obejmuje :D

No właśnie ... przeszkody ... śmieszy mnie to, jak nasze dzieci idą do przodu i nic im po drodze nie przeszkadza ::) Kiedyś na spotkaniu Natalka po Olinku przeszła :laugh: :laugh:

reklama
Do góry