reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pięlegnacja dziecka

reklama
Wycieram tez, ale ona potem ma tak sucha ze musze czyms posmarowac, ale zanim posmaruje to wacikiem obmyje :( Myslałam ze moze u Was podobnie jest. A jak mała za intensywnie zabawke jakas gryzie to tez ma całą buzke podrazniona. :-[

nie chodzi o mycie, bez przesady... ::)

chodzi o to, ze kiedy ma smoczek w buzi, zeby nie miala jej niczym wysmarowanej bo wtedy odparza... bo od wilgoci sie odparza a nie od smoczka...

hmmm, tzn tylko wycierac?? zobacze co z tego wyjdzie ;)

Aha, zauwazyłąm lekki przykurcz z lewej strony na szyjce (wczesniej miała mocniejszy ale go skorygowałam, ale chyba wrocił) To chyba do ortopedy powinnam isc prawda??

Atas najlepiej idź najpierw do pediatry i on zaleci co dalej ... albo neurolog, albo fizjoterapeuta ... ortopeda raczej nie od tego ;)

Atas u nas były (i czasem wyskakują) podobne krostki choć Dawido nie ssie smoczków. U nas od śliny. Ja wycieram buźkę a potem ew smaruję Bepanthenem (ale nie non stop tylko jak mi sie przypomni) i pomaga :)

atas pisze:
hmmm, tzn tylko wycierac?? zobacze co z tego wyjdzie ;)

Aha, zauwazyłąm lekki przykurcz z lewej strony na szyjce (wczesniej miała mocniejszy ale go skorygowałam, ale chyba wrocił) To chyba do ortopedy powinnam isc prawda??

Atas, u nas tak było. Poszliśmy do przychodni rehabilitacyjnej i p. dok. stwierdziła małą asymetrie. Powiedziała, ze Nadusia sama sobie z tym poradzi, ale w przyszłości moze to dać o sobie znać w formie skoliozy. Dlatego teraz korzystamy z masaży i przy okazji z ćwiczeń wzmacniających kręgosłup. Wszystko puszcza! Nasz rehabilitant sie śmieje, ze jak tak dalej bedzie to za miesiąc bedzie chodziła! ;)

mój maluch ledwo sie wyleczył z zapalenia oskrzeli a tu znowu nowe choróbsko...biegunka, zupełnie nie możemy sobie z nią poradzić, robił cały czas wodniste lub w najlepszym przepadku plastelinowe kupy koloru ciemnozielonego lub zielonego. Dostawał węgiel, teraz Smectę i Nifuroksazyd, je tylko kleiki na wodzie, marchwiankę, wodę z glukozą i pierś, jest troszkę lepiej ale dzisiaj znowu rzadziutkie kupki, tyle że żółte :( trwa to juz około tygodnia boje sie ze skonczy sie to szpitalem...

reklama
Karen a pytaliście lekarza? A co dostawał na zapalenie oskrzeli? Dostawał coś doustnie, np. antybiotyki? Może ma podrażniony żołądek? A może to grypa? A może Ty coś zjadłaś? Dużo jest tych "a może" ...

Do góry