reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Piękna w ciąży i po

W ciąży z Antkiem w I trymestrze poszłam na baleyage ... rezultat - nie wyszedł. Co przy moich włosach jest nie do pomyslenia. To te hormony.
W kolejnych miesiacach było juz ok. Przed porodem poszłam sobie na pedicure, manicure, brewki, fryzjer i taka wypiekniona (makijaz) poszłam na sale porodową :) normalnie bosko.

Mąz zrywał boki, a ja powiedizałam, ze jak mnie moj syn pierwszy raz zobaczy, to chce zeby widział ładną mamę, a nie jakiegoś wymeczonego potwora :)

W pierwszej ciazy mialam cerę jak pupcia niemowlaczka, włosy mocne i silne, a teraz maaaasakra!

Skóra sucha, ciagle jakies wypryski!, a wlosy to mi chyba wszystkie wypadną... koszmar.

Ale mysle żeby obciac wlosy - jakos mnie tak naszło na zmianę

reklama
Julienx to masz taki sam problem jak ja, w pierwszej ciąży skóra i włosy jak marzenie a teraz nie mogę dojść do ładu.... może później będzie lepiej

Coś w tym jest bo ja poprzednio tez jako bóstwo szłam do szpitala:-D trochę podpuchnieta juz byłam ale wydepilowana, ufarbowana żeby sie dziecko nie wystraszyło:tak::-) takie miałam fantastyczne włosy wogóle nie wypadały i rosły jak szalone ale po porodzie się popsuły niestety:eek:
Jak na razie brak wyprysków u mnie:tak:

No to ja też zaczynam walkę z rozstępami:tak:- czas najwyższy. Kupiłam Mustelę i od dziś zaczynam smarowanko. Zobaczymy jakie będą efekty, tymbardziej, że rostępy to moja przypadłośc w sumie od okresu dojrzewania- mam je na piersiach i udach, więc na brzuszku chciałabym mimo wszystko uniknąc:sorry:.

No to ja też zaczynam walkę z rozstępami:tak:- czas najwyższy. Kupiłam Mustelę i od dziś zaczynam smarowanko. Zobaczymy jakie będą efekty, tymbardziej, że rostępy to moja przypadłośc w sumie od okresu dojrzewania- mam je na piersiach i udach, więc na brzuszku chciałabym mimo wszystko uniknąc:sorry:.
ja tez mam rozstępy z okresu dojrzewania na piersich i biodrach, ale smaruję się tylko oliwką codziennie wieczorem. nie wiem czy dużo czy nie ale przez około 5 tygodni ubuło mi pół opakowania a używam babmbino, ponoć najbardziej tłusta

ja finalnie kupilam na rozstepy ziajke.
co do oliwki to czytalam ze mimo ze duzo dziewczyn jej uzywa w ciazy to nie jest to najlepszy pomysl gdyz nie pozwala ona skorze oddychac i najlepsze sa kremy/emulsje ktore bezproblemowo sie wchlaniaja.

ja finalnie kupilam na rozstepy ziajke.
co do oliwki to czytalam ze mimo ze duzo dziewczyn jej uzywa w ciazy to nie jest to najlepszy pomysl gdyz nie pozwala ona skorze oddychac i najlepsze sa kremy/emulsje ktore bezproblemowo sie wchlaniaja.
ja też słyszałam taką opinię, chociaż mojej koleżance ginekolog doradziła, żeby nie wydawac kasy na kremy tylko 3 razy dziennie smarowac się oliwką:eek:, więc nie wiem czy to niekomptencja lekarki czy może faktycznie oliwka w zupełności wystarczy...

reklama
nataliak używasz już ziajki? tam jest napisane, że można od 4 m-ca a ja już bym chciała zacząć.. póki co zabezpieczam się oliwką bo nigdy nie wiadomo co komu może pomóc.. mam kilka rozstępów na udach ale nikt mi w to nie wierzy bo przy wzroście 174 ważę w porywach do 55kg

Do góry