reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Piękna w ciąży i po

1tyrmestr konczy mi sie za tydzien wiec juz sobie uzywam :) zreszta to info ze od 4miesiaca dotyczy skutecznosci tzn ze najlepsze efekty daje stosowanie od 4miesiaca ciazy do 2-3miesiecy po porodzie. zakladaja ze wczesniej brzuch nie rosnie ;P

reklama
Ponoc stosowanie oliwki jest najlepsze na mokrą skórę bo wtedy działa także nawilżająco a nie natłuszcza zbyt bardzo...
przy pierwszej ciąży mimo różnych mazideł zrobiły mi się rozstępy na piersiach i pośladkach... brzusio pozostał gładziutki a zaznaczam że 12 lat temu byłam chudzielcem:-)

Ponoc stosowanie oliwki jest najlepsze na mokrą skórę bo wtedy działa także nawilżająco a nie natłuszcza zbyt bardzo...
przy pierwszej ciąży mimo różnych mazideł zrobiły mi się rozstępy na piersiach i pośladkach... brzusio pozostał gładziutki a zaznaczam że 12 lat temu byłam chudzielcem:-)
ja pytałam lekarza włąsnie czy na suchą czy mokrą to powiedział ze na suchą

no to ja sobie wypośrodkowałam - rano używam na mokrą a wieczorem na suchę hehe a niedługo dołączę jeszcze ziajkę ;-)

rozstepy powstaja przez to ze hormony ciazowe uposledzaja komorki odpowiedzialne za produkcje kolagenu i elastyny. wiec logicznie rzecz biorac najlepsze efekty daje stosowanie kremow/emulsji/etc ze srodkami ktore zawieraja kolagen i elastyne, stymuluja ich produkcje albo zapobiegaja zrywaniu ich wlokien.
zwykle jest tak ze jesli ktos ma genetycznie uwarunkowane sklonnosci do rozstepow to ciezko bedzie zapobiec im jakimikolwiek srodkami.
najrzadziej rozstepy robia sie wlasnie na brzuchu bo tam mamy najwiecej skory, jest ona najgrubsza i najelastyczniejsza. zmora za to sa rozstepy na delikatnej skorze piersi.

wiec... smarujcie sie!;P

Czy Wy też tak macie, ze skóra jest bardzo przesuszona szczegolnie na twarzy?

Normalnie raz/dwa razy w tygodniu musze robić piling i maseczke nawilzajacą, zeby nie wygladac jak łuszcząco-obierający sie potwór :)

Normalnie raz/dwa razy w tygodniu musze robić piling i maseczke nawilzajacą, zeby nie wygladac jak łuszcząco-obierający sie potwór :)
Ja mam odwrotnie- skóra na twarzy jest bardzo przetłuszczona, zresztą zawsze taką miałam. Przesuszenie może wynikac z kaloryferów, które wysuszają ogólnie pomieszczenia, a więc negatywnie oddziałują na naszą cerę. Nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że peeling nie jest dobrym rozwiązaniem, bo wysusza jeszcze bardziej, może jakiś krem nawilżający?? Któraś z dziewczyn jest kosmetyczką z tego co pamiętam, to może Ci coś doradzi.

u mnie odwortnie skóra tak tłusta, że szok, nie wspomnę o pryszczach, nawet na plecach zaczynają mi takie małe wychodzić:szok::baffled:

Dokładnie skóra strasznie przesuszona :confused2::confused2::confused2:
ale i tak jestem to w stanie przeżyć gdyż pół swojego zycia walczę ze słabymi włosami których mogłoby być więcej o jakies 50%!!! ile kasy w to poszło to już nie wspomne ....................a teraz włoski piękne, błyszczące, gęste i ani im się śni wypadać, wszystkie trzymaja się głowy :-)

reklama
pół swojego zycia walczę ze słabymi włosami których mogłoby być więcej o jakies 50%!!! ile kasy w to poszło to już nie wspomne ....................a teraz włoski piękne, błyszczące, gęste i ani im się śni wypadać, wszystkie trzymaja się głowy :-)
coś jest z tymi włosami bo ja również zauważyłam, że ich stan się trochę poprawił (tfu tfu tfu żeby nie zapeszyć) - są lśniące, nie przetłuszczają się i jakoś mniej ich wypada :yes:

Do góry