reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Piękna w ciąży i po

ja się wolę na temat rozstępów nie wypowiadać.. kiedy ostatnio toczyły się dyskusje na temat krechy na brzuchu i wystającego pępka pochwaliłam się, że ten temat mnie nie dotyczy po czym ok tygodnia miałam i jedno i drugie :-D

ale za to mogę się pochwalić, że w przeciągu ostatniego tyg nasłuchałam się tylu komplementów na temat swojej ciąży, że ho ho :-D normalnie zaczepiają mnie obcy ludzie na ulicy czy w sklepie tylko po to, żeby wyrazić swój zachwyt.. więc już nawet nie wnikam ile kg mam na + :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Ja na razie tej kreski też nie mam,więc pewnie już nie wyjdzie.A co do rozstępów to mam ich dość sporo po poprzedniej ciąży,teraz na razie nie ma nowych,ale nie mówię na razie nic,bo w pierwszej ciąży tak miałam że wszyscy mi mówili jaki piękny brzusio bez rozstępów,no i pewnie bym nie miała,ale Majka się urodziła po terminie i właśnie po terminie mi powychodziły rozstępy na sam koniec :-(.

Ja dotąd miałam tylko jeden rozstęp koło pępka, a przedwczoraj zauważyłam że mam też pod spodem brzucha, na boczkach i na piersiach - tam gdzie niestarannie smarowałam:dry: Tylko DLACZEGO mam na piersiach które wogóle mi się NIE powiększyły????:baffled:

u mnie na razie zero - moja mama i babcia też nie miały. Ostatnio gdzies wyczytałam że dziewczyny które rodzą bliżej 30 roku życia albo już po 30, są mniej narażone na powstawanie rozstępów - ponoć im młodsza mam tym większe tendencje - wynika to z profilu hormonalnego który zmienia się na przełomie lat. No i zauważyłam że często dziewczyny piszą że przez całą ciążę nie miały a na samej końcówce wyszły w dole brzucha i tak sobie wydedukowałam że to chyba od tego że dziecko zniża się i brzuch szybko opada i rozchodzi szybko w niższych partiach - a tam skóra jest mniej podatna na naciąganie w szybkim tempie.

przyszedł pas - no to zaczynamy katusze :baffled:

kupiłaś pas poporodowy???? Dasz mi linka??? Bo też się zastanawiam, chociaż już tego brzucha niewiele zostało

A w ogóle zostało mi do zrzucenia już tylko 5kg:))) A przytyłam w ciąży 20, więc nie jest tak źle:p

reklama
Do góry