reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Piękna w ciąży i po

Czy któraś z was miała może takie ciemne plamki na twarzy,chyba się to nazywa ostuda? nie wiem dokładnie...ale coś o tym słyszałam i chciałam się was zapytać jak sobie radzić z takimi plamami może da się jakoś im zapobiec?

Podobno perfecta mama z dax potrafi się z tym rozprawić. Znajoma miała i jej niemal wszystko ładnie zeszło. Ja używam ichnich kremów na opuchnięte nogi - które już nie są opuchnięte i na brzuch na rozstępy - jak dotąd nie zaobserwowałam. ;)

reklama
Hej dziewczyny :-) Mam straszny problem ze skórą twarzy - stała się taaak straszliwie sucha/odwodniona, że nie daję rady. Stosuję tłuste kremy a nawet takie do skóry atopowej i nic, zero poprawy. Normalnie załamka. Jak nakładam makijaż, wygląda to okropnie przy każdym ruchu mimicznym, bo skóra niefajnie się "ciągnie" - znacie jakieś hardcorowe sposoby na takie zjawisko????

Maseczka: drożdże + miód + kilka kropel oliwy. Moja buzia w życiu nie była tak miękka. Skóra zaczęła mi schodzić z nosa, a na policzkach była taka brzydko naciągnięta. + ja używam nawilżającego kremu z garnier na dzień, na noc ichnie mleczko do demakijażu - nawilża bardzo i teraz krem pod oczy repair&komfort z miodem bo zrobiły mi się autentyczne zmarszczki. Normalnie krechy pod oczami.. w wieku 21 lat. Litości. A ten kremik jest właśnie na takie zjawisko :)

Przy cerze suchej trzeba dość wcześnie zacząć używać kremu pod oczy, oczywiście adekwatny do wieku. Ja na szczęście mimo tego, że w tym roku minie mi ćwierć wieku i tego, że posiadam cerę suchą a na dodatek bardzo wrażliwą jeszcze nie mam ani jednak zmarszczki, ale to chyba geny, bo na pewno nie zasługa kremów, bo tych używam bardzo sporadycznie, a dodam że kosmetyków kolorowych używam codziennie (no może czasem sobie robię dzień bez makijażu).

No ja do tej pory nie miałam ani jednej zmarszczki (w tym roku stuknie mi 30-cha). Nie stosowałam nigdy specjalnych kremów pod oczy bo wydaje mi się, że to podpucha i chwyt marketingowy by sprzedać kolejny produkt. No ale od 2 m-cy jak skóra czeła robić się tak straszliwie sucha, zaczynam zauważać malutkie niewidoczne zarszczki koło oczu. Chyba musze zacząć poważnie interweniować.

Na razie używam Ziajki kremu biolipidowego HLC, mam tez z tej serii pilling enzymatyczny... ale chyba musze siegnąć po nowe sposoby. melodie może spróbuję Wtojego sposobu, dzięki wielkie za rady wszyskim :-)

...a ja już od jakiegoś czasu używam różnych kremow- tzn do twarzy, pod oczy i na szyję... Pomimo że kilka kosmetyczek stwierdziło, ze mam bardzo dobrą cerę (dużo kolagenu podobno), uważam że prewnecja nie zaszkodzi;-)

ja kupiłam Vichy do suchej skóry i powiem szczerze że bez rewelacji. Nie był to pierwszy kosmetyk który uzywałam tej firmy i uważam że cena jest stanowczo zbyt wygórowana w stosunku do jakości. Z dermokosmetyków do suchej skóry mogę polecić krem Hydrain2 firmy dermedic. A na co dzień osobiście lubię kremy firmy Olay, niedrogie i dobre. I jeszcze parę słów o Perfectamama uzywam kremu na brzuszek i jak na razie żadnych rozstępów :) a mam do nich tendencje.

ja kupiłam Vichy do suchej skóry i powiem szczerze że bez rewelacji. Nie był to pierwszy kosmetyk który uzywałam tej firmy i uważam że cena jest stanowczo zbyt wygórowana w stosunku do jakości. Z dermokosmetyków do suchej skóry mogę polecić krem Hydrain2 firmy dermedic. A na co dzień osobiście lubię kremy firmy Olay, niedrogie i dobre. I jeszcze parę słów o Perfectamama uzywam kremu na brzuszek i jak na razie żadnych rozstępów :) a mam do nich tendencje.

Zgadzam sie co do Vichy...przeszłam przez kilka produktów i wcale nie byłam zadowolona. W ogóle dużo eksperymentowałam z kremami i powiem wam, ze naprawdę czasem wydawałam kupe forsy a efekt był beznadziejny. Sama już nie wiem co dalej robić.
Na razie siedzę z peelingiem Ziajki na pyszczku a potem robię maseczkę różaną Dermiki...może będzie jakaś poprawa.

A co do Perfecta Mama na rozstepy - ja jestem baaardzo zadowolona - na razie ani jednego, fajnie sie wchłania i ładnie pachnie. Pilnujuę smarowania 2 razy dziennie bo boję się rozstępów jak cholera

Co do kremów do twarzy to ja też wcześniej kupowałam vichy, zamiennie z dermiką, ale któregoś dnia przeczytałam testy kremów do twarzy pre-testu i wynikało z nich że te nadroższe kremy są gorsze od tych ze średniej półki cenowej i wyszło że w sumie najbardziej wiarygodny (tzn działa mniej więcej tak jak obiecują w ulotce) jest l'oreal - co mnie zdziwiło bo dla mnie ta firma trochę przereklamowana była, ale kupiłam sobie ich krem i stwierdzam że faktycznie jest lepszy od tych droższych - skóra super nawilżona i usuwa drobne zmarszczki mimiczne. A co do kremu pod oczy to używałam avonu - solusions (czy jakoś tak) - pod oczy i na powieki i też mogę go polecić.
Co do gładkiej cery i braku zmarch to oczywiście dużo wody i nnkt - mi teraz świetnie działają na cerę witaminy ciążowe - biore feminatal dha- i wiem że to na pewno te kwasy bo jak rok temu w zimie brałam tabletki z nnkt to też miałam piękną cerę, później przerwałam i znowu skóra lekko zwiotczała.

Jeśli chodzi o mnie to ja używam kremów z Avonu zarówno do twarzy jak i pod oczy, dla mnie też fajna jest maseczka błotna z tej firmy...mnie odpowiada również seria kremów nawilżających z Sorayi...:tak:
Tylko że słyszałam żeby w czasie słonecznych dni używać kremów z filtrem żeby właśnie nie pojawiły się te plamy co wcześniej pisałam:tak:
Do brzuszka używam Peffecta Mama i jak dla mnie to bardzo dobry kosmetyk a cena niewygórowana:happy2:

jak dla mnie najlepszy jest Vichy Normaderm, próbowałam innych, ale niestety zawsze wyskakiwały mi po nich prychole, właśnie szczególnie po Avonie.

a tak na marginesie- moja przyjaciółka pracuje (robi doktorat) w Szwecji w jednym z labolatoriów na tamtejszym uniwerku i zajmuje się badaniem kremów przeciwzmarszczkowych do twarzy.

niestety wyniki jej badań są takie, że kremy te (szczególnie stosowane prewencyjnie) działają odwrotnie, powodują zwiotczenie a w przyszłości pogłębianie zmarszczek i wbrew pozorom szybsze starzenie się skóry- także uważajcie. Mnie przestarzegała przed tymi kremami, ale ze względu na wiek jakoś specjalnie nie przywiazywałam wagi o co dokładnie "kaman", ale jak będę się z nią widziała, to wypytam dokładnie. Sęk w tym, że dużo składników, tzw nowych nie zostało jeszcze dokładnie przebadanych jeśli chodzi o długotrwałe stosowanie i do końca nie znamy...

Ostatnia edycja:
reklama
Jak dla mnie bardzo dobry jest również olejek do kąpieli z Avonu z serii SSS super nawilża skórę....

Do góry