anusiak dzięki za słowa otuchy. jednak ja aktualnie marzę o tym "łupieżu" bo to dla mnie jest ten stan łagodny. a teraz sypę się cała i ta popękana skóra tak boli, najgorzej z buzią, no ale łudzę się że po ciąży troche złagodnieje. niestety lekarze niewiele wiedzą o tej chorobie i wydają wiele sprzecznych opinii. a najgorsi są ludzie... ale to już inna kwestia. na pociechę pozostaje balsam niwea i kremiki na azs ;-)
reklama
shyangel no to rzeczywiście też masz "urozmaicenie" życia. a reagujesz tak negatywnie na twardą wodę? bo ja np. jak jadę do rodziców którzy mieszkają na jurze krakowsko-częstochowskiej to też skóra gorzej wygląda (wiadomo skały wapienne itd.)...
eh no tak to już jest każdy ma swojego demona. najważniejsze to go poznać i walczyć, tyle że w ciąży trzeba odpuścić z tą walką żeby maleństwa nie skrzywdzić. damy radę babolki! w końcu silne kobitki jesteśmy nie?
eh no tak to już jest każdy ma swojego demona. najważniejsze to go poznać i walczyć, tyle że w ciąży trzeba odpuścić z tą walką żeby maleństwa nie skrzywdzić. damy radę babolki! w końcu silne kobitki jesteśmy nie?
anusiak-białystok
Fanka BB :)
No ja mam to szczęscie że u mnie na twarzy nic nie ma,skóra owszem jest sucha, ale przy odpowiedniej pielęgnacji, niczym nie różni się od "normalnej" .Skóra na dłoniach wyglada na starszą,ale tez nie rzuca się w oczy.Najgorzej nogi...anuszek pisze:i ta popękana skóra tak boli, najgorzej z buzią,
No ja ciesze sie, ze pękanie itp mam za soba bez diagnoz "lekarzy".Pamiętam jak dziś jak dostałam uczulenia (nie pamiętam na co) i wszystko mnie swędziało niemiłosierdnie, a pani doktor postawiła krótką diagnozę: świerzb!!! Oczywyiście to była reakcja alergiczna....Brak słów
Ja też mam "sucharka". Czasem jak jak wstaje w nocy do toalety i jestem bardziej przebudzona to przesmaruje sobie dodatkowo buzie kremem. Cera w sumie wyglada super bo przestała przetłuszczać się na czole. Ale muszę smarować nawilżającym ze 3-4 razy dziennie! Nie podoba mi sie jednak to, że zaczęły być widoczne zmarszczki pod oczami!!!!
Ale w sumie może już na nie pora ;-)
Ale w sumie może już na nie pora ;-)
anusiak-białystok
Dla mnie na noc najlepszy krem to Ziajka oliwkowa-tłusta(mam bardzo suchą skórę). Na dzień natomiast używam Physiogel,poleciła mi go kiedyś kosmetyczka, nawilża głęboko skóre, jest atopowy i buzia po nim się nie błyszczy ;-)Do kupienia w aptece.
Physiogel® - w harmonii z Twoja skórą
Physiogel® - w harmonii z Twoja skórą
Ostatnia edycja:
N
nataliak
Gość
moge Wam polecic swietny krem nawilzajacy ktory nadaje sie do kazdego rodzaju cery ale nie wiem jak dziala na skore ze wspomnianymi problemami. jest to dramatically different moisturizing lotion firmy clinique. jest dosc drogi ale na allegro mozna kupic bardzo tanio testery/probki w buteleczkach 30ml. nie uczula i daje natychmiastowy efekt. dla mnie to zdecydowanie najlepszy krem na swiecie
Załączniki
N
nataliak
Gość
clinique to ogólnie niezła marka.. ja swego czasu bardzo chwaliłam sobie ich kosmetyki kolorowe
clinique jest the best bo nie dosc ze kosmetyki rewelacyjne to jeszcze bezzapachowe i hipoalergiczne. ja najbardziej lubie wspomniany wczesniej ddml i tusze do rzes.
tak tusze do rzes sa rewelacja!!:-)clinique jest the best bo nie dosc ze kosmetyki rewelacyjne to jeszcze bezzapachowe i hipoalergiczne. ja najbardziej lubie wspomniany wczesniej ddml i tusze do rzes.
reklama
awru
a my dzisiaj razem z mężem zafundowaliśmy sobie wspólne upiększanie.. razem u fryzjera, później mąż na solce bo ja przecież nie mogę a na koniec zakupy w sklepie z bielizną - ale to już tylko dla mnie kilka nowych staników wpadło - taki to już urok ciąży :-)
obiecałam mu jeszcze zrobienie paznokci ale chyba to przełożymy.. nie daj boże moje się zniszczą hehe
obiecałam mu jeszcze zrobienie paznokci ale chyba to przełożymy.. nie daj boże moje się zniszczą hehe
Ostatnia edycja: