reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Piękna Mama :)

ja niestety nie nadaje sie do zakupow bielizny przez internet. Zamim kupie biustonosz musze go ze 20 razy przymierzyc (bo piersi z wkladkami troche inaczej sie zachowuja w biustonoszu niz takie 100% naturalne) teraz dodatkowo boje sie ryzyka ze te fiszbiny mnie beda meczyc :-(
wczoraj kupilam sobie taki biustonosz dla ciezarowek (mamabel triumpha), ktory wg instrukcji "rosnie" wraz z mama, no ale jak juz pisalam nie jest urodziwy, ale trzeba przyznac ze jest mocno rozciagliwy przez co wygodny i da sie w nim zyc :happy:

reklama
to ja polece jeszcze sklep AVOCADO - luksusowa bielizna dla pań z dużym biustem, duże rozmiary, duże miseczki, XL,XXL. Bielizna, stroje kąpielowe, duże rozmiary, XL, XXl.
maja naprawde sliczna bielizne o nietypowych rozmiarach nawet ta z najmniejszym obwodem pod biustem. W warszawie maja sklep na Brackiej ale prowadza tez sprzedaz wysylkowa. Na stronce nie ma wszystkich modeli, ktore posiadaja w ofercie. Maja bardzo fajne i wygodne biustonosze sportowe ale cena ok 200 (nawet jestem w posiadaniu takiego i musze powiedziewc ze to chyba jedyny sportowy biustonosz w ktorym biust wyglada naprawde ladnie :happy:)
swego czasu zauroczyl mnie tez jeden biustonosz, sliczny pastelowy, koronkowy w delikatne kwiatuszki i juz sie przymierzalam do zakupu ale okazalo sie ze jest on dla mam karmiacych :-D az sie zdziwilam bo zawsze wydawalo mi sie ze biustonosze do karmienia nie moga byc ladne i seksowne ;-) No i na ten biustonosz to sie chyba szarpne, bo na inne i sportowe to mi szkoda kasy na te kilka miesiecy.

Nie wiedzialam czy swoje pytanie umiescic na watku kulinarnym czy na tym ;-) a moze na warto miec.... zdecydowalam sie na ten... Co myslicie o gotowaniu na parze? Czy wykorzystujecie urzadzenia typu parowar? Macie jakies swoje doswiadczenia/przemyslenia? Rozmawialam z kumpela, ktora wkrotce rodzi i zamierza w czasie karmienia zdrowo sie odzywiac dla zdrowia malucha i swojej urody :tak: Ja nigdy nie gotowalam na parze i wydaj mi sie, ze te potrawy musza miec bardzo zdrowy=obrzydliwy smak... Ale czego sie nie robi zeby zrzucic 30 kg i zeby maluch spal spokojnie :-D
Spodobal mi sie ten model Parowar TEFAL VS4001 Vitacuisine

Warzywa moze tak... ale miesko? Wyobrazam sobie, ze pewnie jest podobna roznica jak miedzy ryba z folii a smazona. Nie wiem jak Wam ale mi te niezdrowe smazone potrawy smakuja lepiej. A czym bardziej niezdrowe tym bardziej smaczne :-p

Ostatnia edycja:
no ja też nie wyobrażam sobie ze mogłabym zrezygnowac ze smażonej rybki na rzecz takiej na parze:baffled:
Ale ziemniaki i warzywa jak najbardziej:tak:

mnie tez ostatnio bardzo interesuje kupno takiego urzadzenia. raz ze chcialabym ja sie zdrowo odzywiac a dwa chcialabym przygotowywac w nim potem warzywka dla dzidziusia. nie chcialabym mu dawac tylko gotowych dan ze sloiczka...

Moim zdaniem zakup urzadzenia do gotowania na parze moze byc nietrafiony i niuzasadniony. By zdrowo i rozmaicie jesc wcale nie potrzeba urzadzenia, ktore w Polsce pewnie kilkaset zl kosztuje, wystarczy garnek z grubym dnem i specjalny koszyk do gotwoania na parze, dostepny pewnie w wielu sklepach agd. Polecam szczegolnie warzywa, biale mieso i ryby. Jesli ktorejs z Was nieodpowiada smak zwlaszca ryby i miesa gotowanych an parze bardzo polecam patelnie do grilowania, taka z falowanym dnem. Wczesniej doprawione smakuja rewelacyjnie!:-)

reklama
Ja myślałam podobnie jak alicante że jednak ekonomiczniej wyjdzie garnek z takim wkładanym parowym ale w ubiegłym roku odwiedziąłm kuzynkę w walii. Po pierwsze ugotowali ziemniacza, marchewkę, pierś kurczaka i buracza i na parze w garnku i w tym urządzonku i jest różnica w smaku, z urządzonk pyszniejsze, znacznie pyszniejsze. Poza tym oni nie płacą za energie tylku kupuja na poczcie kraty czipowe jak do telefonu i wyslwietla im dokladnie kwote doladowania i to urzadzonko praowe grosze zuzywa w porownaniu do gotowania w garnku, im sie nawet oplaca ugotwac tylko jednego ziemiaczka dla malej zeby miala swiezego.
Ja tez chce kupic to urzadzonko i wydatek warty ceny

Do góry