reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
O ty Złośliwcze:-D:-D:-D, nie wiem czy to dobry pomysł, teraz imię zawdziecza teściowej ;-);-). A tak poważnie, tesciowe już miała szanse nazywac sowje dzieci, teraz nasza kolej :)

No niechże to dziecko też ma coś od tej babci:-p. Na jakieś szczególne zainteresowanie czy troskę nie ma co liczyć (no chyba że babcia będzie akurat miała ochotę mamusi dopieprzyć że jej ubrać nie umie, albo jeść jej źle daje), to może przynajmniej tyle niech jej zawdzięcza;-)

Oczywiście że imię dla dziecka powinni wybierać rodzice i nie ma co słuchać głupiego gadania wszystkowiedzących babć, cioć i innych szwagrów, bo i tak nie ma takiej opcji że to na co się zdecydujemy spodoba się wszystkim, więc jak dla mnie to bez sensu próbować;-)

reklama
to mój podobnie:
21 tydzień + 2 dni
waga 450 g
AC 164 mm
FL 34 mm
tylko nie mam HC a jakies BPD (wymiar dwuciemieniowy główki) który wynosi 55mm.. a niee na zdjeciu usg mam HC - 192 mm :tak:
i jeszcze AFI (ilość płynu owodniowego) 12 czyli jak najbardziej w normie:tak:
u mnie w 21 tyg i 2 dniu BPD 5,61 cm a FL 3,92 cm - to chyba po mtatusiu bedzie długi synus bo tata ma 196cm :-)

Dziewczyny chciałabym się wtrącić a sprawie leków przeciwgorączkowych. Nie używałam na szczęście przed skończeniem 3 miesiąca życia mojej córci, ale koleżanka mówiła,że jej lekarz kazał podać nurofen ( ten od 3 miesiąca( ale w mniejszej dawce. Więc lepiej wypytać lekarza a idealnie jest mieć takiego, do którego można zadzwonić z podobnymi pytaniami.
Tak jak pisała Pysia- nie zbija się każdej gorączki - dopiero taką powyżej 38,5. Ale radziłabym mieć coś w apteczce bo jeśli taka gorączka pojawi się w nocy to co wtedy robić z maleństwem? Jechać do szpitala jeśli domowe sposoby nie pomagają? Chyba każda z nas woli tego uniknąć.
Wypytam mojego pediatrę, któremu ufam najbardziej ze wszystkich lekarzy i wtedy napiszę co można podać noworodkowi , bo już nie pamiętam.
Natomiast dla starszych dzieciaczków zdecydowanie polecam czopki przeciwgorączkowe i przeciwbólowe. Syropek dziecko może wypluć, zwymiotować i wtedy nie można podać drugiej dawki, bo nie wiadomo ile dziecko przyjęło! Z czopkiem nie ma takiego problemu, zawsze jest pewność że całą dawkę dziecko dostało.

To Ty masz tak na oko ze 468 razy gorzej ode mnie. Ja ze swoją spędzam maksymalnie jeden weekend w miesiącu, ale jestem taka niedobra że mi to wystarcza żeby się z nią nie lubić hihihi:-)

no to dziewczynki nie zazdroszczę prababć i teściów, moja tez to wspaniałych nie nalezy a ja jej unikam ile tylko się da:-) i tylko zazdroszczę mojemu mężowi jego teściowej bo on to mówi głośno że ma "złota teściową" a ja to co nie nalezy mi się?

Fajnie to Kochana napisałaś, dorwał mnie w ciemnym kącie :-DA przystojniacha chociaż?:cool2:..na sekundę oderwę się od tematu...mmmmmmmm..Grecjaa, ty piękna szczęściaro!:-D:-DMy też tak chcemy:sorry: Bo wiesz, ja zawsze mogę spać w bagażniku!:-D

wiesz kochana to było dość traumatyczne przeżycie bo facet miał ponad 40 lat i po angielsku umiał tylko "kiss, please, kiss" :-D a jak potem zwiałam do pokoju to wlazł na balkon i się dobijał, dopóki z koleżanką nie zadzwoniłyśmy po obsługę hotelu (bo on też był z hotelu - czyściciel basenu:tak:) teraz się z tego śmieję:tak:
i nie byłam typowo w Grecji, tylko na wyspach - kiedyś na Rodos, no i właśnie z koleżanką na Krecie w maju w zeszłym roku i nie była to droga wycieczka, bo kosztowała 600 zł za tydzień (2 posiłki dziennie, tylko o wylocie dowiedziałyśmy się 5 dni przed, ale właśnie o to chodziło:tak:) co prawda na miejscu przez tydzień wydałam 2 tysiące:-D ups ale off topic zrobiłam:zawstydzona/y:ale ciążowych dolegliwości tam nie miałam:no::-D

reklama
Do góry