reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
4. Plyn do kapieli na poczatku i tak lepiej nie uzywac. Przynajmniej w pierwszym miesiacu. Czysta woda i mydelko. Najlepsze Bambino, i w tym tez myc wloski bo szampony jakiekolwiek sa dopeiro po 1 miesiacu zycia.
:tak::-D

Szampon z firmy Mustela w piance jest od urodzenia. Uzywalam go przy synku i naprawde polecam nigdy nie mial ciemieniuchy ani zadnych innych porblemuw ze skora na glowie.

reklama
oja rodzinka jest zachwycona że będzie Milenka, no ale mnie jeszcze czeka reakcja teściów - ostatnio niby nie narzucali mi swoich propozycji ale tysiące rad jakie powinno być wg teściowej powinnam wynyślić jakiś system już do nadawania imion dla wszystkich naszych dzieci i najlepiej żeby wszystkie imiona zaczynały się na tą samą literę (dla ścisłości spodziewam się pierwszego, a jej synowie kazdy ma zupełnie inne imie a system rzeczywiście był ale śmiechu wart) natomiast tesciu powiedział że mam jej nie słuchac i oby tylko imie bylo krótkie (u nich najkrótsze ma 8 liter) także same złote rady no jestem ciekawa ich reakcji nie spodziewam się wielkiej radości ale może się myle

to ja Wam powiem, że jak dowiedziałam się o ciąży i zaczęliśmy z M. wymyslać imiona. To mojej teściowej tak te imiona przypadły do gustu, że byłam w ciężkim szoku. i gdybym chciała zmienić to pewnie by sie nieźle wkurzyła:tak:

nad kosmetykami będę myśleć na końcu, bo szczerze to wogóle nie orientuje się w cenach:sorry: ale dobrze poczytać Wasze dobre rady. Wszystko oczywiście notuje:-)

Dusiu mozliwe, ze i sa jakiej szampony o durodzenia, az tak we wszystkim sie nei orientuje przeciez:-p ale mnie pozatym o tym myciu glowki mydelkiem na samym poczatku mowila polozna jeszcze w szpitalu i pozniej pediatra i akurat u nas sie sprawdzilo i wszystko bylo super :tak:

A ja do tej listy dopisalabym jeszcze PRZEWIJAK. Tez rzecz, ktora wcale nie musi byc, ale ktora jest bardzo przydatna i ulatwia ubieranie i zmiane pieluszek. Zwlaszcza po ciezkim porodzie. U mnie byl bardzo przydatny, bo w wyniku ciezkiego porodu kregoslup mialam w rozsypce i nie wyobrazam sobie, gdybym jeszcze miala sie schylac. A tak na lozeczko przewijak i wygoda jak ta lala :cool2:

Dusiu mozliwe, ze i sa jakiej szampony o durodzenia, az tak we wszystkim sie nei orientuje przeciez:-p ale mnie pozatym o tym myciu glowki mydelkiem na samym poczatku mowila polozna jeszcze w szpitalu i pozniej pediatra i akurat u nas sie sprawdzilo i wszystko bylo super :tak:

A ja do tej listy dopisalabym jeszcze PRZEWIJAK. Tez rzecz, ktora wcale nie musi byc, ale ktora jest bardzo przydatna i ulatwia ubieranie i zmiane pieluszek. Zwlaszcza po ciezkim porodzie. U mnie byl bardzo przydatny, bo w wyniku ciezkiego porodu kregoslup mialam w rozsypce i nie wyobrazam sobie, gdybym jeszcze miala sie schylac. A tak na lozeczko przewijak i wygoda jak ta lala :cool2:

Ale ja wcale nie powiedzialam ze mydlo sie nie sprawdzi, tylko napisalam ze jednak sa szampony dla niemowlat od urodzenia :-)

czasem ...
cholerka zapomniałam co chciałam napisać:-D
aaa już wiem! czasami zdarzają się nerwobóle właśnie w tym miejscu... ja miałam takie mega kłucie jak mnie jeden Irakijczyk dorwał w ciemnym kącie na wakacjach w Grecji:-D

Fajnie to Kochana napisałaś, dorwał mnie w ciemnym kącie :-DA przystojniacha chociaż?:cool2:..na sekundę oderwę się od tematu...mmmmmmmm..Grecjaa, ty piękna szczęściaro!:-D:-DMy też tak chcemy:sorry: Bo wiesz, ja zawsze mogę spać w bagażniku!:-D

..a My znowu sami wybraliśmy imię,bo zgodzę sie z Pysią,że nasi rodzice,babcie mieli już szanse się wykazac..
zresztą to będzie NASZE dziecko a nie naszych rodziców i wszelkie decyzje dotyczące maleństwa podejmujemy My sami;-):-)

reklama
Oto moja córeczka w 21 tygodniu ciąży:
waga 400g
HC (obwód główki) - 18.9 cm
AC (obwód brzuszka) - 15.7 cm
FL (długość kości udowej) - 3.7cm
BPD - wymiar dwuciemieniowy główki 4.9 cm​

Ja jestem wysoka i ponoć też urodziłam się długa, miałam 59 cm, szkoda, że kruszynki nie można już zmierzyć, ale też mi się wydaje, że ma długie nóżki.

Do góry