reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
W zwiazku z moimi duzymi bolami, w piatek pojechalismy do lekarza. I co sie okazalo? nie bylo go. Nasz blad, bo nie zadzwonilismy uprzednio. Ale zawsze nie dzownimy i jakos go spotykamy w gabinecie...
Nie poszlam z tym nigdzie. Bardzo sie bałam isc z tym do szpitala. Bol oczywiscie minal, mialam go w sumie jakies 5-10 minut ( bardzo instenssywny) i tylko raz potem tylko mnie cmilo, jak to w ciazy, ale ze szczegolnym wzglednieniem tej strony po ktorej mialam ten wczesniejszy bol. Chyba glupio zrobilam? nie wiem sama... mama mnie uspokajala ( jest po 3 poronieniach ) ze to inaczej wyglada, ze bym miala duze krwiawienia ( wiedzialam to ale wiecie jak to jest, ja w ciazy bardzo panikuje...tym bardziej ze na poczatku mialam juz zagrozenie :( )wymyslam co to moglo sie stac, przez to wszytko niepotrzebnie swojego mezczyzne denerwuje... Aj zla jestem na siebie.
ciekawe czy to moze miec zwiazek z tymi moimi kosmicznymi bolami w czasie owulacji i miesiaczki, moze po rpstu ta czesc mojego ciala tak specyficznie reaguje?...

W kazdym razie. Wizyta na 16.09 jest ciagle aktualna.
Ja też ostatnio miałam taki okropny ból ale u mnie to normalne jak zmarznę (a ostatnio niezbyt ciepło się ubrałam) bo mam problemy od dziecka z nerkami i jak zacznie boleć to promieniuje na cały brzuch może też coś w tym kierunku masz?:-( Pytałam się mojej gin. i w razie takich bólów mam dużo się wygrzewać i brać 1 tabletkę Furaginu dziennie.

reklama
Ja też ostatnio miałam taki okropny ból ale u mnie to normalne jak zmarznę (a ostatnio niezbyt ciepło się ubrałam) bo mam problemy od dziecka z nerkami i jak zacznie boleć to promieniuje na cały brzuch może też coś w tym kierunku masz?:-( Pytałam się mojej gin. i w razie takich bólów mam dużo się wygrzewać i brać 1 tabletkę Furaginu dziennie.
moja mama ( a z racji zawodu zna sie na rzeczy) tez mowila ze to moze byc od ukladu moczowego, skoro bylo to takie duze zakłucie, szczegolnie ze mam fosforanowy mocz.

Dziewczyny - proszę się ogarnąć ! Kurde przecież poród trwa kilka do kilkunastu godzin. To nie jest wieczność.
Przestańcie się bać bo będzie jeszcze gorzej :-)

Ja laski po operacji miałam welflon cały tydzień i uwierzcie mi to nie jest takie złe. Najgorzej z wkłuciem, ale to podobnie jak pobieraniem krwi. Ja się panicznie boję, ale jak już się wkłują to potem jest ulga i cały dzień się chichram, że znów bałam się jak tchórz, a wcale nie było tak źle :-D Poza tym wydaje mi się, że wkłucie welflonu to będzie pikuś w porównaniu z tym co nas czeka, ale nie my pierwsze nie ostatnie :-) No i przede wszystkim jesteśmy stworzone do rodzenia więc nie będzie tak źle, hmmm a przynajmniej tak sobie wmawiam :-D:szok::-D:szok::-D

kalendarz do ręki. I kazde imię testuj z nazwiskiem. Potem spróbuj sobie wyobrazić czy jak je wymawiasz to widzisz takiego małego Twojego brzdąca :)

Dobry sposób:-p Mnie cholera bierze z tymi męskimi imionami... tyle imion ładnych jest dla dziewczynek...albo mi się coś źle kojarzy, albo Andrzejowi, zajęte w rodzinie lub w ogóle nam się nie podoba :-(

reklama
wenflon wenflonem...ale bol porodu to inna sprawa ;) powiedzcie, czy znacie kogos, kto rodzil ze znieczuleniem...bo ja naprawde powaznie o tym mysle...tylko kasy mi zal :(

Do góry