reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
A ja wczoraj przygtowalam mojemu ukochanemu z okazji urodzin niespodzianke :) w ciagu dnia dostal prezent :) a po meczu siatkarzy zaprezentowalam mu sie jako...pokojoweczka :-D;-) mialam specjalne przebranie:-) zwariowal ;-):-D:-D hahahaha:-D chyba w ten sposob tez pokonalam moje rozne klopoty z zaakceptowaniem swojego ciala w ciazy :-D potem robilismy taka ladna sesje zdjeciowa ciazowa :-D ale nie w stroju pokojowki ;-) a w nocy znowu nas jakos naszlo na przytulanie ;-):-D i ciezko bylo potem wstac o 6:30 na budzik ;))) ale warto bylo :-D;-)
Najlepsze prezenty w naturze;-):-) super że Wam się tak udał ten dzień;-)

reklama
A ja wczoraj przygtowalam mojemu ukochanemu z okazji urodzin niespodzianke :) w ciagu dnia dostal prezent :) a po meczu siatkarzy zaprezentowalam mu sie jako...pokojoweczka :-D;-) mialam specjalne przebranie:-) zwariowal ;-):-D:-D hahahaha:-D chyba w ten sposob tez pokonalam moje rozne klopoty z zaakceptowaniem swojego ciala w ciazy :-D potem robilismy taka ladna sesje zdjeciowa ciazowa :-D ale nie w stroju pokojowki ;-) a w nocy znowu nas jakos naszlo na przytulanie ;-):-D i ciezko bylo potem wstac o 6:30 na budzik ;))) ale warto bylo :-D;-)
Brzmi rewelacyjnie :rofl2: A jeśli Twój facet oszalał to znaczy że musiało być rewelacyjnie

Dziewczyny, a co sadzicie o porodzie naturalnym ale ze znieczuleniem???? ja sie okropnie boje bolu i myslalam, ze najlepsza bedzie cesarka....ale nasluchalam sie kiepskich opinii o cesarkach...wiec pomyslalam, ze moze chociaz dostalabym znieczulenie...czy ktoras z lutoweczek rodzila ze znieczuleniem?ile to kosztuje? czy moge sobie go zazyczyc na kazdym etapie porodu? czy nalezy to wczesniej ustalic? a poza tym...czy sa jakies skutki uboczne lub ryzyko dla dzidzi?

Czy tak bardzo ważne jest "skąd się wzięło imię" itp. ?:-p Jak wymyślam jakieś to przyznaje się szczerze, że nawet nie patrzę skąd i jakie... nie wiem czy dobrze robię czy źle, ale tak z ciekawości chcę was zapytać jakie to ma znaczenie ?;-)

Ja to w ogóle mam mega problem z imionami. Nie podobają mi się te strapolskie typu Jasie, Zosie, Hanki, Stasie. Nie podobają mi się te nowe, typu Gracjany, Nataniele, Alany, Nikole, Jessiki. Mąż walczy o tego Roniego ,a ja się boję czy dziecku krzywdy nie zrobimy.

Bardzo dobry pomysł:-):-):-):-) Coś czuję, że teraz od czasu do czasu będziesz musiała podać obiad w tym stroju hehehehe

Jeśli chodzi o znieczulenie zoo, to zazwyczaj jest płatne i to około 500 zł. Oczywiście to zależy od szpitala, więc najlepiej tam się dowiadywać. Trzeba też wcześniej ustalić że chcemy takie znieczulenie, ponieważ musi je podawać anestezjolog. Podawane jest nie od razu, ale przy pewnym rozwarciu- chyba na 4 palce.
Ja nie miałam, ale się naczytałam dużo na ten temat.
Z tego co mówiły moje koleżanki, które miały to znieczulenie , są same plusy. Wkłucie nie boli, skurcze są bardzo słabe i nie opóźnia to akcji porodowej. Czasem wręcz przeciwnie. Więc chyba warto.

Pysia witaj w gronie :-) Ja mam podobne zdanie :tak:
Dlatego chciałam żeby imię nie było jakieś nowoczesne ale nie chciałam też starodawnego. Dlatego jest Karol :-D A teraz będzie Milenka. Wydaje mi się że nie są "wymodzone" ...

Dziewczyny, a co sadzicie o porodzie naturalnym ale ze znieczuleniem???? ja sie okropnie boje bolu i myslalam, ze najlepsza bedzie cesarka....ale nasluchalam sie kiepskich opinii o cesarkach...wiec pomyslalam, ze moze chociaz dostalabym znieczulenie...czy ktoras z lutoweczek rodzila ze znieczuleniem?ile to kosztuje? czy moge sobie go zazyczyc na kazdym etapie porodu? czy nalezy to wczesniej ustalic? a poza tym...czy sa jakies skutki uboczne lub ryzyko dla dzidzi?
ja jakos bolu sie nie boje, tylko tego wsztkiego co zwiazane jest z porodem...sprzety ( jak bedzie trzeba-kroplowki :/ ), porodu kleszczowego ( boje sie o dzidzie ) i czegos baaaardzo glupiego ( bedziecie sie smialy) ze jak bede parla to wyleci cos druga dziura ( a tego nie chce baaaaardzo, wstydze sie!). Wiem ze bierze sie lewatywe na zyczenie, ale co bedzie jak nie zdaze? jak juz czasu na lewatywe nie bedzie? :| wie ze to glupie, ale nie chce tego :|
jescze jednego sie boje - szycia po nacieciu ;/
tylko to mnie przeraza. moze to dlatego ze mialam naprawde baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo bolesne miesiaczki i jajeczkowania wymagajace interwencji pogotowia :( jednego jajeczkowania nie zapomne do konca zycia...bylo straszne...
Jak mi zrobia lewatywe to bede parła tak jak jeszcze nikt u nich nie parł :p musze dzidzi pomoc jaknajszybciej zeby sie rybka nie meczyla.
Moze wlasnie to jest sposob? ja wlasnie mysle sobie tak, ze robie to dla dzidzi bo to dla niej jest bardzo duzy stres ! i ze musimy sie postarac jaknajlepiej i jaknajszybciej to zrobic :)czasami sie nie da, ale ja dam z siebie jaknajwiecej! co tam ja, dzidzia jak sie meczy!
Znieczulenia wlasnie tez sie boje :p ;)
Nie lubie wlasnie takich zabiegow, dlatego cesarki bardzo bardzo bardzo nie chce.

reklama
trzymajcie trzymajcie, ja pomalu sie bede zbierac bo musze jechac do innego miasta. mezus bedzie oczywiscie ze mna :). juz odliczam minutki.odezwe sie kolo 14 jak wroce. milego dnia

Do góry