reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
ufff...az mi ulzylo...myslalam, ze tylko ja nie mam ochoty na seks....To bardzo dziwne, bo przez pierwsze 3 miesiace mialam duza ochote...tak jak przed ciaza...a teraz...kompletnie...az czasem mi glupio wobec mojego Miśka, bo mija pare dni i nic...a on sie nawet nie upomni, choc widze, ze ochote ma...a ja :(
ale musze przyznac, ze w pierwszym trymestrze czulam sie rewelacyjnie, a teraz dopadaja mnie rozne dolegliwosci...najgorsze jest zle samopoczucie, czesto dopada mnie dol...tak naprawde bez powodu...ale nie umiem poprawic sobie wtedy nastroju...:(

i- co najgorsze- czasem zamiast cieszyc sie z widocznego brzuszka, czuje sie gruba i aseksualna...Mimo, ze Kochanie twierdzi, ze jestem dla niego mega sexi i wydzielam chyba jeszcze wiecej feromonow, to ja sie tak nie czuje :(

czy ktoras z Was tez tak ma? Czy tylko ja jestem jakas wyrodna przyszla matka?:( ze mi brzuch przeszkadza, bo w ulubionej bieliznie juz nie wygladam tak jak kiedys:( uwielbialam gorsety, ladne koszulki...a teraz o gorsecie moge zapomniec :( i mam wrazenie, ze wygladam jak wieloryb :(

Kalina, to ja mam podobny problem. Też nie za bardzo mi się chce kochać i żal mi mojego M... Ale za to muszę przyznać, że jak już mnie namówi to potem wcale nie żałuję bo okazuje się, że jest baardzo fajnie. Wczoraj było suuuper... Tylko tak sama z siebie to nie bardzo chcę. Jedyne co się zmieniło w tej kwestii to to, że miewam teraz w ciąży często kosmate sny... :-D Powiedzcie dziewczyny czy ograniczacie się co do pozycji czy tak jak przed ciążą na każdy możliwy sposób? :rofl2:

ograniczenia nie zawsze jest tak fajnie jak kiedyś, boli czasem w niektórych pozycjach ale gin powiedział że to sprawa szalenie indywidualna

a ja mam kolejny kg do przodu. Trochę mnie to przeraża - ale to pewnie dlatego że to pierwsza dzidzia i nie jestem przyzwyczajona do takich skoków wagi

Fajny wątek! W końcu doczytałam co tu pisałyście hehe,
U mnie na początku ciąży seks w ogóle mnie nie interesował, później mieliśmy zakaz ze względu na plamienia (było to dla mnie ulgą, bo nie musiałam wiecznie odmawiać).

A teraz? W każdej chwili i to z ogromną przyjemnością! Nie spodziewałam się, że seks w ciąży może smakować zupełnie inaczej!
Potrafię mojego namawiać nawet o 3 w nocy! (nie zdarzało nam się to odkąd zamieszkaliśmy razem!).
Nie wiem jak Wy, ale czuję się bardziej pożądana przez mojego męża... nie umiem tego wyjaśnić...

Kataszaone matko!!:szok: nawet nie wiedziałam że Ty taka biedna jesteś.
A w związku z tym piaskiem byłaś u lekarza ?
Straszliwie Ci współczuję...

juz bylam u lekarza z tym moje kochane. mam leków tylke, ile jescze nigdy nie bralam :| ale ten pecherz to chyba lepiej chpociaz boli mnie nadal jak siusiam, ale wydaje sie ze sie poprawilo. Na nudnosci to torecan dostalam (nazywam go torpedan, bo to czop dodupny)- we wszytkie dziurki sobie cos wkladam.Ze mialam zagrozenie ciazy, to ciagle biore luteine i duphaston, nerwobole niesteyt musze przetrzymywac ale jak juz baaaardzo boli to moge lagodny rozkurczowy brac z apapem, a na rwe nie mam nic bo to rwa taka ciążowa i trzeba ja przemilczec :( a boli jak cholera, jak nagle zlapie i scisnie bo rusze nogą to musze sie szybko sciany zlapac i zacisnac zeby i tylko slychac thillerowy jęk, ale juz wszyscy wiedza co to jest wiec sie nie dziwią.

ale seks ? kochane ja po prostu musze, to jak tlen! jak chce mi sie wymiotowac to wlasnie specjalnie to robie zeby o tym tak nie myslec i sie nie skupiac :p tylko zabraniam wtedy calowania bo to mogloby byc tragiczne w skutach.

reklama
Do góry