reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Moja Mama jak chodziła ze mną w ciąży jadła ogromne ilości ogórków kiszonych i gulaszu (bleee) i podobno miała taką akcję że nie mogła się napić - cały czas była spragniona. Śniło jej się że urodziła synka i podobno dała mu na imię Miłosz, ale nic ze starych wróżb się w efekcie nie sprawdziło. No i ja na pewno nie jestem chłopakiem :-p

Z kolei z moją siostrą jadła maliny i śledzie :-) Cera jej się popsuła, włosy oklapły...

A moja szwagierka która ma trzy córy ( bardzo chcieli mieć syna) w drugiej ciąży czuła się świetnie, wyładniała i była pewna że będzie chłopak i dupa. Z trzecią mogła jeść tylko mięso bardzo mocno przyprawione bo wszystko inne było mdłe.

Ja się nie nastawiam - tak jest lepiej wg mnie.

reklama
Ja już mam bardzo widoczny brzusio, wszyscy na mieście to też zauważają :) Bardzo mi się to podoba :-) Nawet raz na przystanku Pani mi ustąpiła miejsca i raz w publicznej toalecie zostałam przepuszczona bez kolejki ;-) Nie będę na razie wrzucała fotki brzuszka, zrobię to w poniedziałek po wizycie u mojej ginekolodżki i mam nadzieję, że będę miała zdjęcie usg to też wrzucę :-) Kto wie, może nawet uda się sprawdzić co tam w środku baraszkuje chłopiec czy dziewuszka :-)

to Ci fajnie z tym brzuszkiem u mnie kompletnie nie widac no chyba że ubiorę sukienkę mocno dopasowaną to wtedy coś mozna zauważyć, ale za to wczoraj byliśmy u znajomych i pochwaliliśmy się że dzidzia w drodze to oni stwierdzili ze się domyslili boco prawda po brzuchu nie widac ale strasznie mi biust urósł:-D

Julisia to masz to samo co ja :-pMnie się dzisiaj Mama spytała gdzie mam to dziecko, bo w ogóle brzuszka nie mam:-p Dopiero troszeczkę widać go wieczorem... jak się najem i wypycha mi go do przodu hehe

Teraz i ja mogę coś tu dodać od siebie :)
Przed ciążą zawsze myślałam o córeczce, blond włoski, warkoczyki, lalki, wózeczki i te sprawy :) Odkąd jestem w ciąży cały czas chodził mi chłopak po głowie, w sumie mówią mi, że ładnie wyglądam (dobrze, że nie że "wyładniałam" bo zastanawiałabym się co myśleli o mnie wcześniej :p), że włosy, że cera, itd. Praktycznie od pierwszego miesiąca nie jem mięsa, ewentualnie skubnę czasem paróweczkę lub kabanosa i to tyle. Do słodyczy mnie ciągnęło, nie jakieś znaczne ilości, ale kiedyś w ogóle nie lubiłam i nie jadłam, więc teraz batonik albo rogalik z czekoladą dziennie to już jest coś :D
Nooo i wczoraj się dowiedziełam, że będę miała małego łobuziaka :D i wielka radość w domu :happy::happy::happy::happy:

Doskonale Ciebie rozumiem rybka, ja chyba przebiję wszystkich, bo to co mnie spotkało przy punkcie pobierania krwi przechodzi wszelkie pojęcie:szok: byłam na czczo i źle sie czułam, bo to był okres nudności i wymiotów, kolejka ogromna ale kobitka za mna mowiła ze mam wejsc bez kolejki bo tam kartka wisi, że kobiety w ciąży wchodzą bez czekania, poszłam na początek, poinformowałam, że jestem w ciąży i korzystam z pierwszeństwa oczywiście dziadki wzburzone, jakaś baba mnie krytykuje, zaczęłam wyciągać kartę ciązy a tu nagle drzwi się otwierają i dziadek mnie popchnął zeby wleźć i mnie nie przepuścić:szok::szok::szok: zobaczyła to pielęgniarka i po mnie wyszła nie omieszkajac zwrócić uwagę wrednym ludziom... nie mam słów...

Te stare babcie i dziadki są najgorsze :baffled::baffled: Trzeba było lać dziada :-p:-p

:happy::happy::happy: no i jest zdrowy synuś :happy::happy::happy:

No proszę, proszę :-) Same chłopaki ! hehe Moje gratulacje :-)

reklama
Do góry