reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Dziewczyny a ja dzis nad ranem poczułam jakies bulgotki...i też nie jestem pewna czy to ruchy jelit czy dzidek sie poruszal....:-D:-D

Ale fajnie! Ja też takie bulgotanie momentami czuję i się teraz zaczęłam zastanawiać czy to może być bejbuś... czuję to tak od trzech dni... Ale pewnie to tylko moja wyobraźnia płata mi figle hihihi ;-)

Cześć Śnieżynki!
Ja już w 10 tyg. czułam takie delikatne ruchy i przesuwanie - tez nie wiem czy dziecka czy jelit, ale nie przyznawałam się, bo nie chciałam wyjśc na idiotkę. Ale wydaje mi się że to było dziecko, chociaż nie wiem czy tak wczesnie da się czuć ruchy maleństwa.
Ja mam co prawda wadę w budowie macicy - macice dwurożną, więc u mnie może być trochę inaczej. Chyba u mnie dziecko wykorzystac może tylko połowę macicy, bo mam przegrodę jakąś pośrodku.
Ale też w 10 tyg. miałam przez chwilę taką górę na połowie brzucha, a druga połowa była płaska - widziała też to moja siostra.
Teraz jak się położe na brzuchu to od razu widzę przesuwanie dziecka - chyba tego nie lubi.
W 1 ciąży dużo później czułam ruchy dziecka, a po dwudziestym którymś to juz przestałam je czuć, bo mały miał za mało miejsca i sie prawie wcale nie mógł poruszać, czasem tylko wieczorami czułam takie kopanie nóżką. Jak nie czułam ruchów to ciągle byłam w strachu że dziecko nie zyje.

ja jak narazie jeszcze nie czuje ruchuw i chyba jeszcze pare tygodni minie za nim poczuje. W pierwszej ciazy czulam w 18 tygodniu. I nie mysle ze to waga ma cos do tego bo ja jestem szczupla i dopiero w 18 poczulam. A niekture dziewczyny duzo wczesniej juz czuja.

Ja może w końcu skomentuje film ... Fajny ALE przynosi rozwiązania problemów tylko w USA ... Bo ewidentnie jest o błędach amerykańskich lekarzy a nie europejskich . Ja na 100% będę rodziła w szpitalu . Po prostu czuję się pewniej ...Ale chciałabym żeby mój Kocur był ze mną , nie będę go zmuszać , zostanie tyle ile da rade ;) jak zobaczy jakąś krew to pewnie od razu ucieknie na korytarz :D

no wiadomo ze w usa, u nas nie ma akuszerek. my raczej zbytniego wyboru nie mamy, a ten film to tylko po to dalam zeby mniej wiecej znac swoje prawa i z ciekawosci np jak dzialaja leki na nas i ze czesto lekarze tez nie musza byc uczciwi i musimy na to uwazac. W usa sa tacy sami ludzie jak my, wiec naszym lekarzom tez moze sie znudzic po raz kolejny sluchac darcia bab, czekac az sie zdecyduje wziac w garsc itd.

Ostatnia edycja:
Kurcze chciałabym być pewna kiedy to będzie dzidziuś bo wydaje mi się że na początku łatwo pomylić:blink:

reklama
Do góry