reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Kochane
wiem ze być może to jeszcze za wczesnie..
ale chcialam założyc wątek o tym jak te nasze maluszki miziają nas w środku brzuszka.
Wiem ze szczuple kobietki moga juz zaraz poczuc pierwsze ruchy, ja w pierwszej ciązy poczulam w 17 tygodniu a teraz puki co czuje jak mi sie tylko przelewa w bebolku...ale cicho licze ze teraz moze wczesniej "motylek mnie pomizia " :)
36309.jpg

Hej dziewczyny ;) Ja co prawda nie czuję ruchów dziecka...ani kopniaków bo to za wcześniej..Ale poczułam delikatne falowanie i ruchy kiedy trzymałam ręke na brzuchu... :-DMusiałam isę przy Tym bardzo skupić ale jednak było to niesamowite ponieważ nigdy czegoś takiego nie czułam...zapewne za 2 tygodnie- 3 będzie już czuć wyrazniej... ;):-D A jak jest z Wami?

hej :D a my wkońcu mamy jakieś typy, choć to jeszcze nie pewniaki ;) jeśli będą dziewczynki to Dorotka, Danusia a jeśli chłopcy to Dawid, Damian a jeśli parka to Danusia, Dawid aleeeeeeeeeeeee pożyjemy zobaczymy
podkusiło mnie, zaraz sprawdzę w immienniku :D dziękuję za podpowiedź :)

Aga mój luby ma na imie Dawid. Wszystko, co jest napisane w imienniku zgadza sie z jego osobą. Jest żywiołowy, energiczny i ma 100 pomyslow na minute...:-D

U mnie narazie cisza i pewnie bedzie tak jeszcze dlugo, bo oddzielaja mnie zwaly tluszczu :baffled: No a w pierwszej ciazy zaczelam czuc ruchy dziecka dopiero pod koniec 21 tygodnia, wiec dosc pozno. Ale za to pozniej odczuwalam je ze zdwojona sila i nie spalam po nocach bo moja Ksiezniczka tak szalala, hihi :-D

Ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy w 16 tyg i to nie jakieś tam motylki tylko zdecydowane wygibasy małego ludzia. Mój mąż o mało by wypadek samochodowy spowodował bo jechaliśmy wtedy razem i tak krzyknęłam, że się bidulek wystraszył ;-) Wtedy byłam raczej szczupła więc może dlatego jakoś tak szybko to poszło, ale chyba nie ma tutaj żadnej reguły.

Ja w podbrzuszu czuje takie dziwne "przepływanie", tak jak by mnie coś łaskotało. Wiem, że to niemożliwe, że to ruchy dziecka, bo ja to zaczęłam czuć w 9 tygodniu :(. Trwa to 2,3 minuty i pojawia się kilka razy dziennie.
Gdybym nie czytała, że ruchy dziecka można czuć od 16 tygodnia najwcześniej, tobym była przekonana że to zarodek robi fikołki.

reklama
Do góry