reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Kochane
wiem ze być może to jeszcze za wczesnie..
ale chcialam założyc wątek o tym jak te nasze maluszki miziają nas w środku brzuszka.
Wiem ze szczuple kobietki moga juz zaraz poczuc pierwsze ruchy, ja w pierwszej ciązy poczulam w 17 tygodniu a teraz puki co czuje jak mi sie tylko przelewa w bebolku...ale cicho licze ze teraz moze wczesniej "motylek mnie pomizia " :)
36309.jpg

Hej dziewczyny ;) Ja co prawda nie czuję ruchów dziecka...ani kopniaków bo to za wcześniej..Ale poczułam delikatne falowanie i ruchy kiedy trzymałam ręke na brzuchu... :-DMusiałam isę przy Tym bardzo skupić ale jednak było to niesamowite ponieważ nigdy czegoś takiego nie czułam...zapewne za 2 tygodnie- 3 będzie już czuć wyrazniej... ;):-D A jak jest z Wami?

hej :D a my wkońcu mamy jakieś typy, choć to jeszcze nie pewniaki ;) jeśli będą dziewczynki to Dorotka, Danusia a jeśli chłopcy to Dawid, Damian a jeśli parka to Danusia, Dawid aleeeeeeeeeeeee pożyjemy zobaczymy
podkusiło mnie, zaraz sprawdzę w immienniku :D dziękuję za podpowiedź :)

Aga mój luby ma na imie Dawid. Wszystko, co jest napisane w imienniku zgadza sie z jego osobą. Jest żywiołowy, energiczny i ma 100 pomyslow na minute...:-D

U mnie narazie cisza i pewnie bedzie tak jeszcze dlugo, bo oddzielaja mnie zwaly tluszczu :baffled: No a w pierwszej ciazy zaczelam czuc ruchy dziecka dopiero pod koniec 21 tygodnia, wiec dosc pozno. Ale za to pozniej odczuwalam je ze zdwojona sila i nie spalam po nocach bo moja Ksiezniczka tak szalala, hihi :-D

Ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy w 16 tyg i to nie jakieś tam motylki tylko zdecydowane wygibasy małego ludzia. Mój mąż o mało by wypadek samochodowy spowodował bo jechaliśmy wtedy razem i tak krzyknęłam, że się bidulek wystraszył ;-) Wtedy byłam raczej szczupła więc może dlatego jakoś tak szybko to poszło, ale chyba nie ma tutaj żadnej reguły.

Ja w podbrzuszu czuje takie dziwne "przepływanie", tak jak by mnie coś łaskotało. Wiem, że to niemożliwe, że to ruchy dziecka, bo ja to zaczęłam czuć w 9 tygodniu :(. Trwa to 2,3 minuty i pojawia się kilka razy dziennie.
Gdybym nie czytała, że ruchy dziecka można czuć od 16 tygodnia najwcześniej, tobym była przekonana że to zarodek robi fikołki.

reklama
Do góry