reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Mamuśki! ja juz jestem po wizycie:D jeszcze dochodzę do siebie..co ten mały cudak wyprawia w brzuszku to sie w głowie nie mieści..podglądaliśmy go a on(ona) bo jeszcze wiadomo fika sobie koziołki,pływa...strasznie sie wierci jak próbowalismy podejrzec tu i ówdzie;) ale normalnie ciesze sie jak nic! rośnie zdrowo,wszystko wporządku..a zdjec nie mam jak wrzucic bo nie mam skanera:-( popytam kto by mi poskanował fotki i jak tylko dam rade to oczywiscie,że wrzucę:]:-)..mogłabym patrzec tak godzinami na maleństwo;) Pozdrawiam Was i Wam również życze takich ciekawych wizyt:):-) teraz kolejna za miesiac..ale wiem,że wszystko ok więc przeczekamy:):-)miłego popołudnia,my idziemy pospacerowac:-)do usłyszenia!:*:*:]

Bomba ! :-):-)

następna wizyta 8 wrzesień :))

na ostatniej uśmiałam się strasznie, małe założyło nogę na nogę, jedną rączkę pod główkę, drugą sobie machało... :)))) mimo, że to nieświadome ruchy, były fantastycznie zgrane :))

ja byłam w 12 tc na usg i lekarz powiedział, że coś tam widać między nóżkami, dla niego to jest chłopak, ale jeszcze trochę za wcześnie, żeby mieć pewność :)

strasznie się ucieszę, jak będzie braciszek dla mojej córeczki :)) ona niemniej, już wymyśla bajkowe imiona dla bracicha ... :))

Ja póki co też mówię o dzidzi jak o chłopcu... ;-) Ciekawe czy na następnym usg (koniec sierpnia lub początek września, to już będzie 16 tydzień) się dowiem jakiej płci jest mały lokator zamieszkujący w moim brzuszku... Najbardziej jednak chciałabym już poczuć jak baraszkuje tam w środku :-)
Ja sobie nawet obliczyłam że jak pójdę na następną wizytę to będzie 17t2d. Zresztą sam lekarz powiedział mi na genetycznym że na następnej wizycie, jeśli Dzidzia będzie współpracowała to się dowiem.
Moja przyjaciółka która mnie do tego lekarza "zaciągnęła", poznała płeć swojego dziecka w 18 tc. Więc oby Milenka chciała się "ujawnić" :-)

od kilku dni(wcześniej nie zwracałam na to uwagi),pojawił sie u mnie ból kręgosłupa i ogólnie chyba wszystkie kości mnie bolą:szok:,szczególnie rano tuż po wstaniu z łóżka,ale w ciągu dnia też,nie wiem,czy to przejściowe,czy może brakuje mi jakiegoś pierwiatka-wapnia? magnezu?,zażywam cały czas witaminy dla kobiet w ciąży"Prenatal",może powinnam zmienić na jakiś lepszy preparat,który ma więcej mikroelementów? jakie preparaty Wy łykacie? Tak poza tym czuję się świetnie:-):happy:.
Pozdrawiam:-)

włącze sie do dyskusji dziewuszki ...więc u mnie 14 tydzień i dopiero pojawiły sie mdłości i wymioty ...echhh a już myślałam ze mnie to ominęło tylko jak tu sobie z tym w pracy poradzić ;/

Nie martw się... mnie mdliło i czasami porwało do wc przez pierwsze 3 miesiące...senna i w ogóle wszystko co możliwe heh...parę dni temu nabrałam sił i ucieszyłam się, że już po wszystkim... Teraz jest jednak dramat:-( Zapachy chyba wszystkie mi przeszkadzają, od razu mnie ciągnie z sekundy na sekundę, a autem nie da się ze mną jeździć:baffled: Choroba lokomocyjna nasiliła się chyba do potęgi milionowej :baffled: Myślałam, że już będzie fajnie, a jak na razie wszystko się nasila :angry:

reklama
My jeszcze nie czujemy ruchów. Czasami takie bulgotania jak lezę, ale nic wielkiego, i nic wyczuwalnego pod dłonią.
Wiecie czego się boję, że pomylę ruchy dziecka z czymś innym, i po prostu je zignoruje... Wiem, że przy pierwszej ciąży ruchy czuć później, dlatego jeszcze się nie nastawiam, ale czy macie dobry sposób, aby słowami opisać mi, co się wtedy czuje? (tylko nie psychicznie ani emocjonalnie, tylko fizycznie :-))

Do góry