reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Ja mam koszmarną przemianę materii ( właściwie jej nie mam) i w związku z tym nawet jak chodziłam dwa razy w tygodniu na aerobic i co sobota jeździłam konno i oczywiście stosowałam dietę (1500 kalorii) to utrzymałam wagę 62 kg. Jak tylko przestałam chodzić na aerobic (ciągle jeździłam konno) i uważałam na to co jem to zaczynałam "tyć". Przybywało mi po 1 kg miesięcznie.
Ja dlatego piszę że nie jestem w stanie się zmusić do ciągłego pilnowania, bo ograniczenie się do zdrowych rzecz podzielonych na pięć posiłków i spożytych do godz 18 u mnie nie bardzo skutkuje... :-(

A ja nie mam ani na plusie, ani na minusie. Waga startowa 51, Teraz się waha czasami do 53, ale to zależy od pory dnia i obiadu hehe :) Generalnie na razie nic. Brzuchol rośnie a waga nie.. Ale ja to mam genetyczne, bo wszyscy w rodzinie to takie szczypiorki... :]

Ja bylam dzisiaj na wizycie, akolejna dopiero 22 wrzesnia. Wtedy tez bede miala robione USG 4D bo moj lekarz ma taki super sprzet. I jak dla mnie, jego pacjentki, to koszt jedynie 100 zl :tak:Ciesze sie bo wszedzie takie USG zaczyna sie od minimum 200zl w gore.

Ja mam narazie tylko 1kg na plusie i dzisiaj lekarz powiedzial ze bardzo ladnie :-) Bo ja to mam takie zapasy na sobie ze dzidzia moglaby brac tylko ze mnie :-p

moim zdaniem wystarczy tylko ograniczenie sie do zdrowych rzeczy...

niekoniecznie. Widzisz ja tez jestem zwolenniczka zdrowego zywienia, oczywiscie zwiazane tez jest to z joga, ale takze z tym ze niedlugo juz bede mialam certyfikat dietetyczki i dowiedzialam sie co i jak. Z reszta moja choroba tez mnie duzo nauczyla, wiem mnostow o dietach i zdrowy zywieniu (dlatego kurs dietetyki, postanowilam ze z tej wstretnej choroby mozna zrobic tez pozytek).

Odlkad przeszlam terapie postanowilam ze bede jesc zdrowo, nie malo, nie duzo tylko zdrowo ilosciowo i skladnikowo. Jestem wege,na dodatek joginka wiec juz z filozofii zycia nie jem niezdrowego jedzenia. na takiej diecie tez sie tyje ( i to niezle, wystarczy wiedziec ktore to takie zdrowe i kaloryczne ze wzgledu na bialko rzeczy sa) moj mezczyzna na zdrowej diecie przytyl (oczywiscie bo chcial).

pamietajmy tez ze termin zdrowo znaczy 5 posilkow dziennie. Dla niektorych moze to oznaczac przytycie.

Poza tym, kazdego trzeba traktowac osobniczo (dlatego mamy indywidualne diety) kazdego organizm zupelnie inaczej reaguje na zmiany, juz nie mowiac o tolerancji produktow, w chorobach ukladu pokarmowego (te osoby maja duzy problem ze zjedzeniem czegokolwiek, i np musza jesc wcale niezby zdrowe biale pieczywo). Sa tez choroby tarczycy, w ktorych tez trzeba sie poograniczac i wcale zdrowe jedzenie nie pomoze.

Ja jem zdrowo, jestem (wydaje mi sie) bardzo wysportowana i wcale ciala nie mam modelki a co najwyzej moze o jeden rozmiar mniej od nigelli ktora gryzie co tylko w rece jej wpadnie. tylko ze u mnie mamy chorobe haszimoto, ktora bardzo spowalnia przemiane materii i rozklad skladnikow.A jem nie dosc ze zdrowo, to jeszcze malutkie porcyjki.

reklama
ja chodze do prywatnego. Tak juz zostalo od poczatku, bo jak mialam zagrozenie to do niego pojechalam, bo mowili ze najleposzy. O dziwo zmienilam go ale tez na prywatnego. Chyba nie jestem zadowolona, termin wizyty mam na jutro i wcale mi sie nie chce isc, chociaz dzidzie chce zobaczyc, ale ja tam nic nie ma do gadania chociaz place za wizyte.Dziwnie sie czuje. Jak szczyl ktoremu wszytko mozna zrobic i powiedziec ;( kiedy sie odzywam to mnie nie sluycha chociaz bywam czasami juz chamska jak on. Pamietam jak wyszlam z placzem od niego :( To bylo straszne. Sama nie wiem czemu u niego jestem. chyba dlatego ze fajny jest dla mokjego faceta i on mowi zeby go nie zmieniac, tak samo jak moja mama i siostra (ktore pracuja w szpitalu i znaja go) mowia ze jest bardzo dobry. A ja cierpie :( bada nieprzyjemnie na dodatek prawie mi dzidzi nie pokazal :( ojciec widzial wszytko dlatego taki zadowolony...na dodatek stary ch** i nie umie zrobic filmiku.

Do góry