reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
Ilonaa ja niestety stwierdzam fakt (i nie robię tego żeby wymusić komplementy). Na moje nieszczęście mam lustro w domu :-p
A tak na poważnie to pięknie Kejt napisała. I podpisuję się pod jej słowami łapami i kopytami :-D
Kaasiorek84
zobaczysz że dziecko przewróci wasz świat do góry nogami i kariera już nie będzie miała takiego znaczenia jak ma dzisiaj. Przynajmniej w moim wypadku tak było.

W związku z tym że musiałam wrócić do pracy Lolek poszedł do żłobka. Ale ja nie wróciłam do pracy na cały etat tylko na 3/4. Niby tylko 2 godziny różnicy - ale tak na prawdę robi się z tego pół dnia "extra". Kończę pracę o 14 i o 15 już jestem z synkiem w domku i mamy czas na wszystko. A gdybym kończyła o 16 to blisko dwie godziny musiałabym stać w korkach i w efekcie w domku bym była o 18... A o 18 to ja już bym padała na pysk i nie miałabym siły na zabawy z dzieckiem. Poza tym to już czas właściwie na kolację, kąpiel i spanie... I tyle bym widziała własne dzieciątko.
Już mi nie zależało na lepsze robocie i szybkim awansie - ja chciałam jak najszybciej wrócić do domku do mojego Szkraba :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja chodzę i prywatnie i państwowo. Przy czym państwowo nawet nie dostałam skierowania na USG...
Nie wierzę w państwową służbę zdrowia... dlatego "ratuję się" prywatnymi wizytami.
Mój ginek (prywatny) przyjmuje w szpitalu na Karowej w Wawie ale musiałabym trzy miesiące czekać na wizytę...

A ja Dziewczyny uwazam,ze kobieta nie powinna byc jakism szcuzpakiem ale tez nie powinna byc gruba. Chyba,ze ktos naparwde od malego ma problemy z nadwaga lub jest chory ma cukrzyce itd... to jest oczywiscie wytlumaczenie - dlatego czasem nie nalezy nikogo osadzac , znami nie dowiemy sie dlaczego tak naparwde jest on gruby lub grubszy...

jednak moim zdaniem zadbana kobieta to szczupla (nie chuda) kobieta bo dbanie o siebie polega rowniez na dbaniu o swoj organizm od srodka , nie bez powodu mowi sie "jestes tym co jesz..." ja uwazam ze akurat powinno sie pilnowac i powinno sie w miaremozliwosci zdrowo i z glowa odzywiac bo to nasze ciala, nasz organizm... chyba ze mamy to poprostu w d...

Jak mi czasem ktos kto jest grubysz mowi, "bo Ty masz taka ladna figure" albo " jeju jaka Ty jestes chuda" , to mowie zawsze a myslisz ze to sie bierze z niczego.. nieprawda.. dbam o to zebys sie nie rozstyc, zeby sie zdrowo odzywiac (oczywsicie sa ywjatki czasem) ... mnie najbardziej denerwuje,ze niektorze ludzie mysla ze szczuple osoby tak wygladaja bez przyczyny a prawda jest taka ze kazda z nas moglaby wygladac tak jak jej sie to marzy trezba tylko sie troche postarac a pozniej organizm juz sam sie przyzwyczaja i do zdrowego jedzenie i do rytmu zycia i do wszelkiego rodzaju cwiczen...

dlatego jak czytam,ze ktos je lody, fast foody itp... to jesli mu z tym dobrze to super i mi np nic do tego.. kazdy ma inne gusta i upodobania ale jak taka osoba narzeka to mam ochote je opier..dzielic :baffled: bo zyjemy w tak durnych czasach,ze naparwd mozna wszytko ale .... z umiarem!

hihihi

ale wywod dalam :nerd::nerd::nerd: ale to moje klimaty wiec musialam sie rozpisac...

a tak poza tym.. ja mam w maju slub , tylko caly czas sie zastanwiam czy w 4 mieskiace zdaze schudnac po ciazy i wierze w to gelboko,ze nie bedzie tak zle..

grubaski i chudzielce :-)

Witam Dziewczyny

Chcialabym zalozyc watek z miesiącami ciązy bo sama często sie zastanawiam który to juz miesiąc , myśle ,ze Wy tez dlatego warto miec to gdzies pod reka.
I tak:

1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

Losek chyba musiałabym z kimś tak myślącym jak Ty pomieszkać trochę...

Ja może wiem co jest zdrowe, ale jestem tak słaba, że często kuszę się na jedzenie niedozwolone. Za często. Może chciałabym postępować inaczej, ale nie potrafię. A możesz napisać jak wygląda Twój dzienny jadłospis ? (jeśli to nie tajemnica)

Shingle a ten ginek prywatny wie o państwowym ? Czy oni nic o sobie nie wiedzą ? Bo jeśli by wiedział nie musiałabyś płacić za badania, wystarczyłoby skierowanie od państwowego, prawda ?

Losek chyba musiałabym z kimś tak myślącym jak Ty pomieszkać trochę...

Ja może wiem co jest zdrowe, ale jestem tak słaba, że często kuszę się na jedzenie niedozwolone. Za często. Może chciałabym postępować inaczej, ale nie potrafię. A możesz napisać jak wygląda Twój dzienny jadłospis ? (jeśli to nie tajemnica)

http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=12

Oj Beata, jakbyś ze mną pomieszkała, tobyś chyba dla świetego spokoju schudła, albo mnie zabiła. Mnie moja mama to już nie trawi jak jej kazania wale, bo ona tez opowiada, że ona nie potrafi, że musi, że musiała kanpeczke przed snem bo z głodu by nie dła rady.... masakra. Masz dużo lat (znaczy nie wiem ile, ale zakładam ze wiecej niż 3 :-D) więc, masz silną wolę, masz meża co lubi szczupłe, pod fałdkami masz szczupła figurę!!! czego Ci wiecej trzeba :)

Polecam dietę
http://zdrowie.onet.pl/200,9391,,,,dieta_jennifer_aniston,diety.html
w maju zleciao mi na niej 4 kilo i do tej pory nie wróciło.
Kolezanka od maja zrzuciła 9 kilo. Czyli chudnie się optymalnie. Nie chodziłam głodna, po jakimś czasie dodaje się inne rzeczy. Organizm Ci podpowiada czego ci brakuje. Ale ważne zeby jeść glowa, a nie oczami.

Hehe Pysia. To fajnie, że tak myślisz. Kurcze. Ja nie potrafię. Jak oglądam wieczorem film nie potrafię się powstrzymać żeby nie wziąć chipsów. Uwielbiam pyzy, kopytka, pizzę, chińszczyznę itd. I ciężko mi jest sobie tego odmówić. A może jak ktoś by mi naokrągło "gadał" nad głową to może bym się powstrzymała....

Ech, nie wiem. A ta dieta to nie dla mnie. Za dużo skrobi. Ja na diecie muszę zrezygnować z węgli i tłuszczów, a zwiększyć białko.

Wiem, że ona jest skuteczna, a czym ci skrobia przeszkadza. Przy tej diecie, nie chodziłam glodna, zmęczono, nie myślałam o słodyczach. Po kazdym tygdoniu diety trzeba zrobić ssobie niespodziankę. miałam ochpotę się ruszac, bardzo szybko były efekty. Centymetry leciały, w zyciu tak płaskiego brzucha nie miałam. Wyniki cholesterolu ksiązkowe i dotego zegarek mogłam nastawić od wizyt w kibelku :-D:-D:-D, co było zawsze moim problemem.

. a kto Ci broni jeśc w czasie fllmu. Pokrój sobie jabłko albo marchewkę w talarki.

PS: Moja mama jak ją zobaczyła, że jej nie pasuje bo za dużo pieczywa ;P

reklama
Do góry