reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

piękna i zadbana w ciąży :)

Czy macie dobre techniki golenia w ciąży?

• Tak, mam bardzo ciekawy pomysł na to.

Głosów: 9 50,0%
  • Nie, nie umiem sobie z tym poradzić.

Głosów: 9 50,0%

• Wszystkich głosujących
    18
reklama
Jeden raz wymiotowałam i parę pierwszych dni po teście mnie mdliło, a tak poza tym nic mi nie doskwierało. Ja jestem gruba i mój synuś troszkę mnie podjadał :-D Ale jadłam absolutnie normalnie i właściwie niczego sobie nie odmawiałam. Po porodzie ważyłam tyle co przed, ale dramat się zaczął jak już Lolka przestałam karmić i przytyłam 15 kg, którym za cholerę nie mogłam si pozbyć... :-(

To fajnie, że tak malutko przytyłaś. Ja też nie jestem szczupaczkiem. Poprzednio przytyłam 14 kg i ciężko mi było to zrzucić, tym bardziej że mam typową budowę jabłka i wszystko mi w brzuchu zawsze siedzi...i ciężko się tego pozbyć. :angry:

hmmm! to ja sobie musze chyba koniecznie wage sprawic..:-) bo jak narazie wazylam sie tylko raz u lekarza na pierwszej wizycie i bylo 67...:zawstydzona/y: moj M. pani doktor powiedzial, ze ja to juz chyba przytylam i na karcie pani mi wpisala 65 ...takze jak teraz pojde do lekarza to bede sie musiala pewnie rowno tlumaczyc jak bedzie 70 czy powyzej...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: bo rosne i to napewno tylko nie wiem ile dokladnie mi przybylo...
mnie tak jak i Wam urosl biust spoooooro :-) no i w przeciagu ostatniego tygodnia naprawde zaczyna mi wypychac brzuch... poza tym to chyba bez zmian..ale moze zaczne robic tak jak Losek i sie mierzyc to bede miala jakies bardziej wiarygodne zrodlo co do rzeczywistych zmian a nie tego co mi sie wydaje...;-)

Mnie na pewno :-p
Teraz mam w pasie (na wysokości pępka) uwaga, uwaga .... 101 cm:szok:

I chciałam się trochę pokazać, bo wydaje mi się że przed ciążą "potworem" nie byłam...

1. fotka z wakacji 2007
2 + 3 - wakacje w zeszłym roku...

Załączniki

• wakacje07.jpg
    wakacje07.jpg
    25,4 KB · Wyświetleń: 41
  • korfu08-1.jpg
    korfu08-1.jpg
    21,6 KB · Wyświetleń: 36
  • korfu08.jpg
    korfu08.jpg
    28,4 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
A ja jestem ciekawa ile przytyje... i nie wiem ile na razie przytyłam, bo waga się spie.... i trzeba kupić nową :-p Wiem tyle, że w 9 tygodniu ważyłam kilo mniej niż zwykle, a ostatnio, czyli w 13 tyg., ważyłam nadal tyle samo... dowiem się w niedziele czy coś udało mi się utyć, a pan dr powiedział mi, że zdrowo będzie jak waga końcowa będzie u mnie 70 kg. Zobaczymy w lutym jak to będzie :-):-)

Po porodzie ważyłam tyle co przed, ale dramat się zaczął jak już Lolka przestałam karmić i przytyłam 15 kg, którym za cholerę nie mogłam si pozbyć... :-(

No widzisz a jak ja przytyłam w ciąży 20 kg to wszyscy mi mówili,że karmiąc piersią szybko to zrzucę. Po porodzie miałam 10 kg mniej i ta waga się zatrzymała w miejscu. Karmiłam piersią 15 miesięcy i cudem zrzuciłam jeszcze 3 kg. Pomimo tego,że córka miała jakąś wysypkę i wszyscy podejrzewali alergię na coś. Jadłam tylko chleb z masłem i zupę jarzynową. I nie schudłam.
Teraz nie chcę tyle przytyć , bo mam 6 kg więcej niż przed pierwszą ciążą.

hmmm! to ja sobie musze chyba koniecznie wage sprawic..:-) bo jak narazie wazylam sie tylko raz u lekarza na pierwszej wizycie i bylo 67..o
Ja wszystkim dziewczynom w ciąży powtarzam,że waga to podstawa.W pierwszej ciąży nie miałam i tylko lekarz mnie ważył. I to był błąd, bo na co dzień myślałam,że nie tyję. Na przełomie 5 i 6 miesiąca przytyłam 5 kg w 3 tygodnie. Gdybym się co dzień ważyła -nie jadłabym tyle. Bo ja się obżerałam . A że chodziłam w spodniach ciążowych to zawsze miałam w nich dużo luzu i myslałam,że nie tyję....

reklama
Do góry